Profloopbaan international Neuman ten einde

De profloopbaan van de Nederlandse international Dennis Neuman is ten einde. Boston Red Sox heeft het contract met de pitcher van Curaçao verbroken. Neuman kwam vijf seizoenen uit voor deze Amerikaanse proforganisatie. Neuman vervolgt zijn spelerscarrière op Curaçao. 

Neuman tekende in 2007 op zijn zeventiende verjaardag een contract bij Boston Red Sox. In datzelfde jaar debuteerde hij als profhonkballer in de Dominicaanse zomercompetitie. Hierna klom hij binnen de organisatie van Boston Red Sox op naar het Class A-team Salem Red Sox. Hij gooide vorig jaar zelfs vijf wedstrijden voor het Triple A-team Pawpucket Red Sox. Daarin stond hij in negen innings vier verdiende punten toe (4.00).

Het grootste deel van het seizoen verdeelde hij over de Single A-team Greeville Drive (5.94 in 24 wedstrijden) en Salem Red Sox (5.40 in 7 wedstrijden). In 2010 werd Neuman geselecteerd voor de South Atlantic League All Star Game. Onlangs besloot Boston Red Sox het contract met de Curaçaose pitcher echter te beëindigen. Neuman heeft deze week een contract geteken bij BBC Wildcats, één van de teams uit de hoogste competitie op Curaçao. Neuman kwam voor het Nederlands team uit tijdens de World Baseball Classic en het wereldkampioenschap van 2009 en de Intercontinental Cup in 2010.

Verkeerd

Neuman is niet de enige honkballer van Curaçao waarvan het contract is beëindigd. Ook eerste honkman Michaelangel Trinidad en pitcher Sundrendy Windster werden ontslagen. Trinidad kwam afgelopen seizoen in actie voor State College Spikes, het Class A-team van Pittsburgh Pirates. Trinidad speelde zes jaar voor deze proforganisatie en kwam afgelopen seizoen tot een slaggemiddelde van .133. Windster debuteerde in 2009 als profhonkballer in het Rookie League-team van San Francisco Giants. Na een aanvallend minder seizoen werd geprobeerd van de Curaçaose honkballer een pitcher te maken. Die overgang pakte verkeerd uit. In 22 1/3 inning kreeg hij veertien verdiende punten (5.64) tegen, waarna hij alsnog werd ontslagen.

Voor de Arubaan Gianison Rosa is na twee seizoenen een einde aan zijn profloopbaan gekomen. Hij speelde voor GCL Nationals (2010) en AZL Dodgers (2011).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page