Amerikaanse pitcher voor Corendon Kinheim

Corendon Kinheim heeft zich vlak voor de start van het nieuwe seizoen versterkt met de Amerikaanse pitcher Luke Sommer. De 26-jarige linkshandige Sommer speelde vier seizoenen voor de organisatie van Chicago Cubs.

Sommer werd in 2007 als buitenvelder gedraft door Chicago Cubs, nadat hij zich in de kijker had gespeeld in dienst van het honkbalteam van de University of San Francisco. Hij debuteerde voor AZL Cubs in de Rookie League. Na één seizoen besloot de technische leiding van Chicago Cubs om Sommer te transformeren tot pitcher, iets wat hij ook al sporadisch had gedaan voor zijn collegeteam. Dat bleek succesvol. In drie jaar tijd klom Sommer via het Single A- en Double A-team op naar Iowa Cubs. Voor dit Triple A-team speelde Sommer in 2010 zeven wedstrijden.

Vorig jaar verbrak Chicago Cubs het contract met de Amerikaanse pitcher, waarna hij het seizoen afmaakte bij Somerset Patriots, dat uitkomt in de professionele Atlantic League. Sommer speelde in totaal 222 wedstrijden als profhonkballer. Hij kwam daarin tot en verdiende puntengemiddelde van 2.97.

Sommer is inmiddels in Nederland gearriveerd en traint al mee met de selectie van het Haarlemse Corendon Kinheim. Naar verwachting debuteert hij aankomend weekeinde in de hoofdklasse in één van de twee wedstrijden tegen Vaessen Pioniers

 

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page