Van den Hurk alsnog weg bij Cleveland Indians

De 26-jarige Rick van den Hurk vertrekt alsnog bij Cleveland Indians. Hij was vorige week door zijn club op de waivers geplaatst. Omdat geen enkele andere Major League-organisatie de Nederlandse pitcher heeft overgenomen, werd hij woensdag door Cleveland Indians bij het Triple A-team geplaatst. Van den Hurk heeft dit aanbod afgeslagen en vertrekt bij de club.

Vorige week werd Van den Hurk designated for assignment. Dat was nodig voor Cleveland Indians om ruimte te maken op het 40 man roster. De organisatie uit Cleveland kon de Nederlandse pitcher niet zomaar terugzetten naar de Minor League, maar moest hem eerst op de waivers plaatsen.

Hierdoor kregen andere clubs de kans om Van den Hurk over te nemen. Dat gebeurde niet, waarna Cleveland Indians de pitcher op het roster van Columbus Clippers kon plaatsen. Dit team komt uit in de Triple A-International League. Van den Hurk heeft dit aanbod echter afgeslagen, waardoor hij nu free-agent is geworden. De Nederlandse pitcher heeft nu geen club meer en moet op zoek naar een nieuw team.

Van den Hurk zou aan aan zijn achtste seizoen in de Minor League beginnen. Sinds 2007 komt hij uit op Triple A-niveau. De afgelopen twee seizoenen speelde hij voor Norfolk Tides in de International League. De Nederlandse pitcher werd vorige week door Cleveland Indians uit de hoofdmacht gezet. Dat was acht dagen nadat de club hem over had genomen van Toronto Blue Jays. De Canadese club had op zijn beurt Van den Hurk in februari overgenomen van Baltimore Orioles. Bij het Triple A-team krijgt Van den Hurk de komende tijd de kans om alsnog een kans in de hoofdmacht van Cleveland Indians te bemachtingen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page