Rugnummer Bart Volkerijk retired

De Haagse hoofdklasseclub AamigoO AdoLakers heeft zondagmiddag het rugnummer van voormalig pitcher Bart Volkerijk geretired. Daarmee is het nummer 21 uit de roulatie genomen. De ceremonie vond plaats voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Mr.Cocker HCAW. ADO won op die dag voor het eerst sinds 2006 een wedstrijd in het openingsweekeinde van de hoofdklasse.

Volkerijk ontving zondag uit handen van de voorzitter het nieuwe AdoLakers shirt met zijn nummer. Ook ontving hij een bord met zijn nummer en naam dat een plek langs het hoofdveld in het Leen Volkerijk stadion krijgt. AdoLakers heeft het rugnummer uit de roulatie gehaald als eerbetoon aan de sportieve prestaties van Volkerijk als honkballer en zijn jarenlange inzet voor de vereniging. Hierdoor kan geen enkele andere speler van het hoofdklasseteam AAamigoO AdoLakers meer gebruik maken van het rugnummer 21.

Bart Volkerijk kwam als pitcher tussen 1974 en 1996 in 332 hoofdklassewedstrijden uit voor ADO. Hij won in zijn carrière 150 wedstrijden en is daarmee nog altijd de pitcher met de meeste gewonnen wedstrijden op zijn naam. Volkerijk gooide in 21 hoofdklasseseizoenen 1948 keer drie slag. Ook dat is nog altijd een record.

Lid van Verdienste

Als speler nam Volkerijk met het Nederlands honkbalteam deel aan onder meer negen Europese kampioenschappen, zeven wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen van 1988. Met Oranje werd hij Europees kampioen in 1981, 1985 en 1987. Hij speelde in totaal 71 interlands. ADO benoemde Volkerijk al eerder tot Lid van Verdienste.

Volkerijk, die momenteel werkzaam is als directeur Sportservice Zuid-Holland, is nog altijd betrokken bij AdoLakers. Nadat hij zijn spelersloopbaan had beëndigd vervulde hij diverse technische- en bestuursfuncties. Hij was onder meer hoofdcoach van ADO in de hoofdklasse in 1996, 1997 en 2008.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page