Van den Hurk naar Pittsburgh Pirates

Rick van den Hurk.

Rick van den Hurk.

Pitcher Rick van den Hurk heeft een nieuwe club gevonden. Nadat hij het aanbod van Cleveland Indians vijf dagen geleden heeft afgeslagen, heeft hij nu een contract getekend bij Pittsburgh Pirates. De 26-jarige Nederlandse honkballer Rick van den Hurk vertrok vorige week bij Cleveland Indians. 

Begin april werd Van den Hurk designated for assignment door Cleveland Indians. Uiteindelijk bood de Amerikaanse organisatie hem een plek aan in het Triple A-team Columbus Clippers. Van den Hurk sloeg dit aanbod echter vijf dagen geleden af en werd daarmee free-agent. Lang hoefde de rechtshandige pitcher niet op een nieuw aanbod te wachten. Van den Hurk heeft nu een contract getekend bij Pittsburgh Pirates.

Voor Van den Hurk komt daarmee mogelijk een einde aan een roerige start van het nieuwe seizoen. Eind januari werd hij door Baltimore Orioles uit de hoofdmacht gezet. Twee weken later werd hij vervolgens opgepikt door Toronto Blue Jays. Een maand later verhuisde hij echter weer naar Cleveland Indians, waar hij uiteindelijk op zijn beurt vorige week ervoor koos om weg te gaan. Hij legde daarmee een aanbod om voor het Triple A-team van Cleveland Indians uit te komen naast zich neer.

Ploeggenoot

Van den Hurk begint daarmee aan zijn achtste profseizoen. Sinds 2007 komt hij uit op Triple A-niveau en in de Major League. De afgelopen twee seizoenen speelde hij voor Norfolk Tides in de International League. Hij speelde aan het einde van het seizoen negen innings voor het Major League-team van Baltimore Orioles. In totaal speelde Van den Hurk 181 innings in vijf seizoenen in de Major League.

De kans is groot dat Van den Hurk het seizoen start voor het Triple A-team Indianapolis Indians. Hij wordt daar dan de ploeggenoot van de Nederlandse international Shairon Martis, die bij dit team eveneens hoopt op een terugkeer in de Major League.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page