Voormalig profhonkballer voor AamigoO AdoLakers

AamigoO AdoLakers heeft de 22-jarige binnenvelder Rudy van Heydoorn aan de selectie toegevoegd. Van Heydoorn speelde vijf seizoenen als profhonkballer in de organisatie van Seattle Mariners. Hij heeft de beschikking over een Nederlands paspoort. Van Heydoorn is vanavond al inzetbaar voor de wedstrijd tegen Sparta/Feyenoord.

Rudy van Heydoorn werd geboren in Santo Domingo (Dominicaanse Republiek) als zoon van een Dominicaanse moeder en Antilliaanse vader. Op 14 juli 2006 tekende hij een contract bij Seattle Mariners. Voor deze proforganisatie kwam hij in eerste instantie twee seizoenen (2007 en 2008) uit in de Dominicaanse zomercompetitie. Hij werd in 2008 door Seattle Mariners uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler uit de organisatie in de Dominicaanse Summer League.

Na één seizoen voor de Amerikaanse Rookie League-teams AZL Mariners en Pulaski Mariners keerde hij in 2010 terug in de Dominicaanse Republiek bij DSL Mariners. Hij speelde zijn beste seizoen en kwam in 61 wedstrijden tot een slaggemiddelde van .305 met zeven homeruns. Na afloop van het seizoen 2010 ontving hij van Seattle Mariners een onderscheiding als Offensive Player of the Year van het Dominicaanse satelliet-team.

Ontslagen

In 2011 startte Van Heydoorn het seizoen voor het Single A-team Everett AquaSox. Hij speelde acht wedstrijden met een slaggemiddelde van .161, alvorens hij het seizoen af mocht maken bij het hogere Single A-team High Desert Mavericks. Voor dit team speelde hij negentien wedstrijden in de California League. Hij kwam tot een slaggemiddelde van .241. Hij miste het slot van de competitie, nadat hij op 20 augustus een blessure aan zijn linker elleboog opliep.

In de voorbereiding op zijn zesde profseizoen werd Van Heydoorn vorige week woensdag tijdens Spring Training ontslagen door Seattle Mariners. Van Heydoorn speelde in vijf jaar 227 wedstrijden als profhonkballer met negentien homeruns, negentien gestolen honken en een slaggemiddelde van .228. Vrijdag vloog Van Heydoorn vanaf Seattle naar Nederland in de hoop een Nederlandse club te vinden. Van Heydoorn stond ook in de belangstelling van Mr.Cocker HCAW, maar uiteindelijk had AamigoO AdoLakers het beste aanbod. Voor deze Haagse ploeg maakt Van Heydoorn vanavond zijn debuut in de hoofdklasse. Hij is inzetbaar als eerste honkman, derde honkman of catcher.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page