Debuut Sams voor Double A Generals

De 25-jarige Nederlandse international Kalian Sams heeft gisteravond zijn debuut gemaakt op Double A-niveau. Hij was in Tennessee één van de invallers voor Jackson Generals in de met 7-1 gewonnen wedstrijd tegen Mississippi Braves, het team van Andrelton Simmons. 

Buitenvelder Kalian Sams is gisteren aan zijn zesde profseizoenseizoen begonnen. Op 2008 na speelde de Haagse honkballer al die seizoenen voor de verschillende Single A-teams van Seattle Mariners. Voor dit seizoen was hij aanvankelijk toegewezen aan het Single A-team High Desert Mavericks. Door een blessure kwam hij tot dusver nog niet in actie.

Inmiddels is Sams hersteld van zijn kwetsuur. Gisteren kreeg hij daarom het bericht dat hij zich moest melden in Pringles Park in Jackson (Tennessee) voor de wedstrijd van Jackson Generals in de Double-A Southern League. Hij is daarmee de veertiende honkballer uit de Nederlandse competitie geworden, die zijn debuut heeft gemaakt op dit niveau.

Pinch-hitter

Zijn eerste competitiewedstrijd van dit seizoen volgde zo dus pas gisteravond. In de wedstrijd tegen Mississippi Braves kwam Sams in de achtste inning als pinch-hitter voor aangewezen slagman Joseph Dunigan aan slag. Met twee man uit sloeg hij een hoge bal naar het tweede honk om de inning te beëindigen. Het bleef het enige optreden van Sams dit duel. Zijn team had daarvoor door middel van veertien honkslagen al een 7-1 voorsprong bij elkaar geslagen. Andrelton Simmons kwam in vier slagbeurten voor Mississippi Braves niet tot een honkslag. Hij kwam eenmaal met vier wijd op de honken en wist toen wel voor de derde keer dit seizoen een honk te stelen.

Sams is de achtste Nederlandse honkballer, die momenteel uitkomt op Double A-niveau. Vooralsnog zijn de overige zeven goed van start gegaan, waarbij internationals Mariekson Gregorius (.327) en Sharlon Schoop (.303 met één homerun) op dreef zijn. Ook Andrelton Simmons (.300), Jurickson Profar (.211 met drie homeruns), Jonathan Schoop (.229), Curt Smith (.217 met één homerun) en Juan Carlos Sulbaran (1.64 met één win) presteren goed.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page