Winst voor DOOR Neptunus ongeldig verklaard

De 20-0 overwinning van DOOR Neptunus op Sparta/Feyenoord van donderdagavond 5 april is door de honkbalbond KNBSB ongeldig verklaard. Dit besluit heeft te maken met de deelname van assistent-coach Adonis Kemp aan dit duel. De wedstrijd moet nu worden overgespeeld. Bovendien krijgt de Rotterdamse ploeg zeer waarschijnlijk twee punten in mindering.

De honkballers van DOOR Neptunus begonnen het seizoen goed met drie ruime overwinningen op buurman Sparta/Feyenoord. In totaal werden 55 punten in vier dagen tijd gescoord. Een groot deel daarvan al in de openingswedstrijd. In 6 1/2 innings werd Sparta/Feyenoord met 20-0 verslagen.

Tijdens dit duel kwam voor DOOR Neptunus Adonis Kemp als coach in actie. Kemp was actief als coach op het eerste honk. De voormalig international moest echter nog een straf van twee wedstrijden van het vorige seizoen uitzitten. Het ging hier om een straf naar aanleiding zijn aanmerkingen op de leiding tijdens de wedstrijd van 20 augustus tegen Corendon Kinheim. Hiervoor werd hem op 5 november een straf opgelegd.

De Rotterdamse club heeft, nadat het op de hoogte was gebracht van de vergissing, hiervan zelf melding gemaakt bij de KNBSB. Die heeft vervolgens besloten de wedstrijd ongeldig te verklaren. Bovendien zal Neptunus gezien de reglementaire sancties voor een dergelijke overtreding als straf twee punten in mindering gekregen. Hiermee zakt de Rotterdamse ploeg in het klassement terug van de derde naar de zesde plaats. De bond heeft daarnaast bepaald dat de wedstrijd over moet worden gespeeld. De datum hiervoor is nu nog niet bekend. Wel wordt het duel om reglementaire redenen nu gespeeld op het terrein van Sparta/Feyenoord.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page