De Caster terug in Amerikaans profhonkbal

Yurendell de Caster is teruggekeerd in het Amerikaans profhonkbal. De Nederlandse international heeft gisteren een profcontract getekend voor Winnipeg Goldeyes, één van de teams uit de American Association. De afgelopen twee jaar honkbalde De Caster in Mexico.

De 32-jarige De Caster is door Winnipeg Goldeyes aangetrokken als eerste honkman en zal een plaats krijgen in het midden van de slagvolgorde. Bij de Amerikaanse club neemt De Caster de plaats in van binnenvelder Scott Thorman. Hij koos deze week voor een overstap naar de Mexicaanse competitie.

Het is voor het eerst sinds 2009 dat De Caster uitkomt in het Amerikaanse profhonkbal. In 2009 startte hij het seizoen voor Fargo-Moorhead RedHawks, dat eveneens uitkomt in de American Association. Halverwege het seizoen werd hij overgenomen door New York Yankees. Voor deze Major League-organisatie maakte hij het seizoen af bij het Triple A-team Scranton/Wilkes-Barre Yankees.

Major League

De afgelopen twee seizoenen speelde De Caster voor Reynosa Broncos in de Triple A Mexicaanse competitie. Vorig jaar kwam hij in zijn veertiende profseizoen voor dit team tot een slaggemiddelde van .338 met zes homeruns en 47 binnengeslagen punten in negentig wedstrijden. In 2006 speelde De Caster drie wedstrijden in de Major League voor Pittsburgh Pirates. Met het Nederlands team nam hij onder meer deel aan de Olympische Spelen, de World Baseball Classic en het wereldkampioenschap.

Winnipeg Goldeyes start het nieuwe seizoen in de American Association maandag 7 mei met een thuiswedstrijd tegen St. Paul Saints in het Shaw Park in Winnipeg (Manitoba).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page