Hensley Meulens geridderd in Orde van Oranje-Nassau

Voormalig Nederlands international Hensley Meulens is vorige week één van de 3429 personen geworden, die ter gelegenheid van Koninginnedag een Koninklijke onderscheiding heeft gekregen. Het besluit om Meulens te ridderen werd op 28 maart door het Koninklijk huis genomen.

Meulens is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau doordat hij zich als honkballer en coach voor de samenleving bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt. Hij heeft daarvoor een lintje ontvangen in zijn woonplaats Coral Springs (Florida).

Meulens werd in 1989 de eerste honkballer van de voormalige Nederlandse Antillen, die de Major League bereikte. Hij speelde in totaal 182 wedstrijden in de hoogste Amerikaanse profcompetitie voor New York Yankees, Montreal Expos en Arizona Diamondbacks. In 2010 werd Meulens de eerste persoon met een Nederlands paspoort, die als coach een World Series-ring won. Hij deed dat als hitting-coach voor San Francisco Giants, een functie die hij ook dit seizoen vervult.

Olympische Spelen

Met het Nederlands honkbalteam nam Meulens onder meer deel aan de Olympische Spelen van 2000. In 2002 maakte hij deel uit van het Nederlands team tijdens de Haarlemse Honkbalweek en de Intercontinental Cup. Sinds 2003 is hij voor diverse toernooien aan Oranje verbonden als assistent-coach. Onder meer tijdens het door Nederland gewonnen Europees kampioenschap in 2003, de Olympische Spelen van 2004 en de World Baseball Classic van 2006 en 2009.

Ook de Nederlandse internationals Orlando Yntema, Dwayne Kemp en Shaldimar Daantji werden vorige week tijdens de jaarlijkse lintjesregen geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde nog naar aanleiding van het winnen van de wereldtitel vorig jaar. Zij voldeden daarmee aan het criterium iemand die één of meer opvallende prestaties heeft geleverd. Eerder werden al de overige spelers van de Nederlandse ploeg, die in Panama de wereldtitel veroverde, geridderd.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page