Van Mil vervolgt carrière bij Indians

De Nederlandse pitcher Loek van Mil is gisteren door zijn club Los Angeles Angels of Anaheim geruild. De 27-jarige profhonkballer vervolgt zijn carrière bij Cleveland Indians. Van Mil speelde de afgelopen maand acht wedstrijden voor het Triple A-team Salt Lake Bees.

In ruil voor de Nederlandse honkballer krijgt Los Angeles Angels of Anaheim een geldbedrag. Bij Cleveland Indians wordt Van Mil ondergebracht bij één van de Minor League-teams. Naar alle waarschijnlijkheid gaat dit het Triple A-team Columbus Clippers worden.

Voor Salt Lake Bees uit de Pacific Coast League gooide Van Mil tien innings in acht wedstrijden. Hij kreeg in slechts drie duels daarvan punten tegen. Doordat dit bij elkaar wel zeven runs waren, heeft hij momenteel een verdiende puntengemiddelde van 6.30. Van Mil gooide in tien innings vijf keer drie slag en vijf keer vier wijd. In de aanloop naar het nieuwe seizoen speelde de Nederlander zes wedstrijden met de hoofdmacht tijdens Spring Training. Hij kwam daarin in 6 2/3 inning tot een verdiende puntengemiddelde van 8.10.

Shairon Martis

De 2.16 meter lange rechtshandige pitcher begon vorige maand aan zijn zevende seizoen in de Major League. Hij speelde in deze periode vier seizoenen voor voor Minnesota Twins en twee volledige seizoenen voor Los Angeles Angels. Dit jaar debuteerde hij op Triple A-niveau. Vorig jaar gooide hij voor Arkansas Travelers (Double A) dertig wedstrijden met een verdiende puntengemiddelde van 2.04.

Ook de Nederlandse international Shairon Martis wisselde onlangs van team. De Curaçaose pitcher werd door Pittsburgh Pirates teruggezet naar het Double A-team Altoona Curve. Dat gebeurde nadat hij in zijn eerste vier wedstrijden voor Indianapolis Indians (Triple A) zeven verdiende punten had toe moeten staan. In 8 1/3 inning leverde hem dat een verdiende puntengemiddelde op van 7.56. Inmiddels heeft Martis twee wedstrijden gespeeld voor Altoona Curve. Eerst drie innings en later vijf innings. In beide gevallen stond hij geen enkel punt toe.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page