Rentree voor Van den Hurk

De Nederlandse pitcher Rick van den Hurk heeft zijn rentree gemaakt als profhonkballer. Van den Hurk gooide gisteravond in zijn eerste wedstrijd van het seizoen zes innings als startend werper voor het Single A-team Bradenton Marauders. Het was voor het eerst sinds 2009 dat Van den Hurk uitkomt in één van de Single A-competities.

Van den Hurk bereidde zich de afgelopen weken in extended Spring Training voor op zijn rentree in de Amerikaanse profcompetitie. Vorig jaar speelde de Nederlander nog voor het Triple A-team Norfolk Tides van Baltimore Orioles. In de aanloop naar het nieuwe seizoen kwam hij echter via Toronto Blue Jays en Cleveland Indians bij Pittsburgh Pirates terecht.

Deze Amerikaanse proforganisatie heeft Van den Hurk nu nu vooralsnog geplaatst bij het Class A Advanced-team Bradenton Marauders. Daar kwam ruimte vrij op het roster, nadat twee spelers promotie hadden gemaakt naar het Double A-team. Daarmee keerde de Nederlander na drie jaar terug in de Florida State League. In 2009 gooide hij in deze competitie één wedstrijd voor Jupiter Hammerheads, het Single A-team van Florida Marlins. Tussen 2004 en 2006 speelde hij al negentien wedstrijden voor dit team.

Debuut

Gisteravond maakte van den Hurk zijn debuut voor Bradenton Marauders. Hij gooide zes innings in het met 10-5 gewonnen duel tegen Tampa Yankees. Van den Hurk stond vier punten toe (6.00) op acht honkslagen en kreeg uiteindelijk de win op zijn naam. Van den Hurk stond punten toe in de vierde en vijfde inning na driehonkslagen van Neil Medchill en Eduardo Sosa. In de zesde inning stond hij een tweepunten-homerun toe aan Kyle Higashioka.

De Nederlander sloot zijn heuveloptreden in de zesde inning af met twee strikeouts. In totaal gooide Van den Hurk vijf keer drie slag en één keer vier wijd. Zijn opvolger Casey Sadler stond in de laatste drie innings nog vier hits toe en kreeg de save op zijn naam. Bradenton Marauders kwam zelf tot twintig honkslagen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page