Van den Hurk terug in Triple A met win

Rick van den Hurk is terug op Triple A-niveau. Een week na zijn rentree voor het Single A-team Bradenton Marauders heeft de Nederlandse profpitcher gisteravond zijn debuut gemaakt voor Indianapolis Indians. Van den Hurk gooide vijf innings als reliever en kreeg de win op zijn naam.

Van den Hurk werd zondag door de technische leiding van Indianapolis Indians opgeroepen. Hij kon zich per direct melden in Indianapolis voor zijn debuut in het Triple A-team uit de organisatie van Pittsburgh Pirates.

Dat debuut volgde een dag later in de wedstrijd tegen Norfolk Tides. En dat was juist het team waarvoor Van den Hurk vorig jaar in dienst van Baltimore Orioles nog 26 wedstrijden had gegooid. Van den Hurk kwam op Victory Field, in het bijzijn van 13.394 toeschouwers, al in de vierde inning in de wedstrijd, nadat startend pitcher Justin Wilson geblesseerd de wedstrijd moest staken. Wilson had op dat moment nog maar één honsklag toegestaan.

Minimale voorsprong

De Nederlandse pitcher begon zijn heuveloptreden met onder meer twee strikeouts. Hij gooide uiteindelijk vier keer drie slag en stond alleen vijf honkslagen toe, waaronder tweehonkslagen van Tyler Kelly, Bobby Stevens en Jamie Hoffmann. Die laatste zorgde daarmee bijna voor een punt. Maar op zijn tweepitter sneuvelde uiteindelijk Blake Davis op weg naar de thuisplaat door een goede aangooi vanuit het linksveld.

Zodoende hield Indianapolis Indians de minimale voorsprong van 1-0, na een punt in de vierde inning, in stand. In de negende inning werd Van den Hurk afgelost door closer Doug Slate, die het duel uitgooide. Van den Hurk gooide dit duel 59 pitches, waarvan 41 slag. In vijf innings kreeg hij 21 tegenstanders tegenover zich. Dat leverde hem zijn tweede overwinning van het seizoen op. Vorige week werd hij ook al winnend werper in de wedstrijd van het Single A-team Bradenton Marauders. Van den Hurk stond toen vier punten toe in zes innings. Hij staat nu dit seizoen na twee wedstrijden op een verdiende puntengemiddelde van 3.27.

Kalian Sams

In Tennessee zorgde ook Kalian Sams gisteravond voor Nederlands succes. De buitenvelder sloeg in de tweede wedstrijd van de dubbel tegen Tennessee Smokies een homerun. Het was al zijn tweede homerun in twee dagen tijd. In de tweede inning sloeg de Nederlandse profhonkballer gisteravond, met één ploeggenoot op de honken, de bal het Smokies Park uit. Hij bracht daarmee zijn ploeg op een 0-3 voorsprong en legde zo de basis voor de uiteindelijke 1-3 winst.

Sams heeft nu drie homeruns geslagen voor het Double A-team Jackson Generals sinds zijn eerste vorige week maandag. Sams staat momenteel op een slaggemiddelde van .161 met drie tweehonkslagen, één driehonkslag en vijf binnengeslagen punten in zeventien wedstrijden.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page