Seizoensrecord voor Profar in Minor League

De Curaçaose honkballer Jurickson Profar heeft een seizoensrecord neergezet in de Amerikaanse Minor League. De negentienjarige korte stop sloeg vanavond drie hits en heeft hiermee nu dit seizoen de langste serie van wedstrijden met minimaal één honkslag. Zijn hitting-streak staat momenteel op 25. Profar maakte dit seizoen promotie van het Low Class A-team Hickory Crawdads naar het Double A-team Frisco RoughRiders. 

Profar heeft dit jaar in zijn derde profseizoen zijn debuut gemaakt op Double A-niveau. Voor het sterke Frisco RoughRiders heeft de honkballer van Curaçao niet lang gewacht om zijn visitekaartje af te geven. Hij bleef in zijn eerste dertien slagbeurten nog wel zonder honkslag, maar keerde het tij met een solohomerun op 8 april in de wedstrijd tegen Arkansas Travelers. Vanaf 19 april begon hij aan een indrukwekkende serie wedstrijden.

Inmiddels heeft Profar voor de ploeg uit de Texas League inmiddels een honkslag geslagen in elke wedstrijd sinds hij 0 uit 2 sloeg in het duel tegen Akron Aeros op dinsdag 17 april. Daarvoor sloeg hij in zijn eerste elf wedstrijd slechts acht honkslagen (.200), waaronder wel drie homeruns. De talentvolle binnenvelder heeft inmiddels zijn slaggemiddelde verhoogd van .200 naar .291. Hij wist bovendien dit seizoen alleen in zijn tweede wedstrijden niet veilig de honken te bereiken.

Seizoensrecord

Tijdens zijn seizoensrecord sloeg Profar onder meer elf tweehonkslagen, vier driehonkslagen en één homerun. In acht van de 25 wedstrijden sloeg hij minimaal twee hits in één wedstrijd. Afgelopen vrijdag sloeg hij zelfs drie tweehonkslagen in één duel. Vandaag produceerde hij opnieuw drie hits. In het hele seizoen heeft hij nu 43 honkslagen in 36 wedstrijden met 24 gescoorde en negentien binnengeslagen punten.

Maandag 7 mei bereikte Profar met zijn hitting streak al een seizoensrecord in de Texas League. Een week later evenaarde hij vervolgens gisteravond in de wedstrijd tegen Midland RockHounds in het Citibank Ballpark ook het seizoensrecord van 24 wedstrijden van Minor Leaguer Paul Hoilman (Class A Peoria Chiefs). Na grondballen in de eerste en vierde inning sloeg Profar in de vijfde inning zijn honkslag. Uiteindelijk bleef het zijn enige hit in vijf slagbeurten. Overigens werd Profar dit duel in de negende inning na aanmerkingen op de leiding uit het veld gestuurd door eerste honkscheidsrechter Alex Ortiz.

Jongste speler

Diezelfde Ortiz stond vanmiddag achter de plaat in de tweede wedstrijd van Frisco RoughRiders tegen Midland RockHounds. Hij zag Profar honkslagen slaan in de eerste, derde en zesde inning. Profar scoorde daarmee één punt en sloeg één ploeggenoot over de thuisplaat in de met 4-5 gewonnen wedstrijd. Met zijn drie hits verbrak de honkballer van Curaçao het record van 24 opeenvolgende wedstrijden met minimaal één honkslag. Geen enkele andere speler in de Amerikaanse Minor League heeft dit seizoen een langere hitting-streak behaald.

Het record van meeste opeenvolgende wedstrijden met een honkslag in de Texas League staat sinds 1969 op 37 wedstrijden. Als Profar dit bereikt, doet hij dat als de jongste speler dit seizoen in de Texas League.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page