Rijkhof debuteert in Italiaanse competitie

Ruben Rijkhof

Ruben Rijkhof

De Nederlandse honkballer Ruben Rijkhof, die eerder deze maand door Atlanta Braves werd ontslagen, heeft nieuw onderdak gevonden. De buitenvelder heeft afgelopen zaterdag voor Elettra Energia Novara 2000 zijn debuut gemaakt in de Italian Baseball League, de hoogste competitie in Italië.

Rijkhof speelde twee seizoenen voor Atlanta Braves in de Dominicaanse zomercompetitie. Enkele weken voor de start van het nieuwe seizoen heeft de Amerikaanse proforganisatie het contract met de in Tenerife woonachtige Nederlandse honkballer verbroken.

De twintigjarige buitenvelder is hierna opgepikt door de Italiaanse club Elettra Energia Novara 2000. Vorige week debuteerde hij voor het tweede team in de IBL2. Hij deed dat met drie hits in vier slagbeurten. Een dag later kon hij zich zodoende al melden bij de hoofdmacht voor de laatste twee wedstrijden uit de serie tegen T&A San Marino.

Europese clubkampioen

In Serravalle speelde Rijkhof in de tweede wedstrijd van de dubbel tegen de Europese clubkampioen het gehele duel als aangewezen slagman en kwam daarin niet tot een honkslag. In de tweede, vijfde en negende inning kreeg hij drie slag. In de vierde en achtste inning sneuvelde hij door respectievelijk een grondbal en een vangbal in het rechtsveld. Voor San Marino gooiden Chris Cooper, Ivan Granados en Luca Martignoni samen twaalf keer drie slag in negen innings. Het duel werd uiteindelijk door Novara verloren met 10-4. Elettra Energia Novara 2000 is met drie overwinningen na 24 wedstrijden de hekkensluiter in de Italian Baseball League.

Rijkhof is de eerste Nederlandse honkballer uit de clubgeschiedenis voor Novara. De afgelopen vier jaren hebben diverse spelers met een Nederlands paspoort de overstap naar Italië gemaakt. Waaronder oud-internationals Johnny Balentina (Cariparma) en Ivanon Coffie (Telemarket Rimini). In 2010 speelde Orlando Yntema voor Warriors Catania. Momenteel komt ook de Curaçaose pitcher Ruderly Manuel uit in de Italian Baseball League. Hij speelt voor Godo Knights.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page