Vince Rooi mist rest van het seizoen

Voor L&D Amsterdam-speler Vince Rooi is het seizoen voorbij. De Meest Waardevolle Speler van het afgelopen seizoen ondergaat half juni een schouderoperatie. Hierdoor mist hij ook de Haarlemse Honkbalweek en het Europees kampioenschap later dit jaar.

Rooi kwam dit seizoen voor het laatst in actie op zondag 20 mei in de met 6-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen Corendon Kinheim. Tijdens dit duel speelde een oude schouderblessure bij de korte stop weer op. Hierdoor bleef hij in de laatste vier wedstrijden van L&D Amsterdam al aan de kant.

In 2004 kreeg Rooi voor het eerst last van zijn schouderblessure. De international moest toen al worden geopereerd. Dat is nu niet afdoende gebleken. Vorige week donderdag heeft Rooi zijn linkerschouder in het ziekenhuis laten onderzoeken. Een MRI-scan wees daarbij uit dat een operatie noodzakelijk is. Uit de scan is gebleken dat zijn kraakbeenring is gescheurd. Mogelijk heeft hij ook een scheurtje in de kapsel van zijn schouder. Hierdoor heeft Rooi ook de trip met L&D Amsterdam naar het Europa Cup-toernooi in San Marino aan zich voorbij moeten laten gaan.

De Meest Waardevolle Speler, die vorig jaar met L&D Amsterdam de landstitel won, kwam dit seizoen in 22 wedstrijden in actie. Daarin sloeg hij twaalf honkslagen (.174) met tien binnengeslagen punten. De verwachting is dat de revalidatie ongeveer zes maanden gaat duren. Hierdoor mist Rooi in ieder geval de aankomende Haarlemse Honkbalweek en het Europees kampioenschap.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page