Simmons krijgt kans in Major League

De 22-jarige Curaçaose honkballer Andrelton Simmons is door de hoofdmacht van Atlanta Braves opgeroepen. De nummer twee prospect uit de Amerikaanse proforganisatie zit morgen voor de eerste keer in de dug-out van Atlanta Braves tijdens de wedstrijd tegen Washington Nationals. Simmons had eerder dit jaar zo’n grote indruk gemaakt op de technische leiding van de club, dat zij hem niet meer uit hun hoofd konden zetten. Het heeft hem gisteravond uiteindelijk promotie opgeleverd van het Double A-team Mississippi Braves naar de Major League.

Toen Andrelton Simmons begin februari als non roster invitee door Atlanta Braves werd opgeroepen voor deelname aan Spring Training met de hoofdmacht van Atlanta Braves, was dat vooral om de talentvolle Curaçaose honkballer ervaring op te laten doen tussen de grote jongens. Dat had Simmons ook wel verdiend nadat hij in 2011 voor Lynchburg Hillcats de beste slagman (.311) was geworden in de Carolina League. Simmons greep zijn kans met beide handen. Binnen de kortste keren was Simmons, die nog nooit hoger had gespeeld dan Single A-niveau, een serieuze kandidaat voor de rol van startende korte stop voor Atlanta Braves.

Die gok durfde de technische leiding van Atlanta Braves uiteindelijk niet aan. Als dank voor zijn inzet kreeg Simmons na afloop van Spring Training wel promotie naar het Double A-team Mississippi Braves. Maar terwijl Simmons voor zijn nieuwe club opnieuw de sterren van de hemel speelde, werd duidelijk dat de directie op het hoofdkantoor in Atlanta de honkballer van Curaçao maar niet uit zijn hoofd kon zetten. De Atlanta Braves korte stop Tyler Pastornicky speelde ondertussen niet slecht, maar in vergelijking met wat Simmons had laten zien, was inmiddels duidelijk geworden dat de club over een defensief en uiteindelijk ook aanvallend betere korte stop beschikte in de Minor League.

Oordeel

En zo werd gisteren, ruim twee maanden nadat hij na afloop van Spring Training nog het vertrouwen had gekregen, het oordeel geveld over Tyler Pastornicky. Hij kan zich melden bij het Triple A-team Gwinnett Braves. Gisteren werd het contract van Andrelton Simmons door Atlanta Braves overgekocht. van Mississippi Braves. Niets staat de 22-jarige honkballer van Curaçao nu meer in de weg om morgenavond zijn debuut te maken in het walhalla van het Amerikaanse profhonkbal. Hij wordt dan de eerste speler met een Nederlands paspoort sinds Gregory Halman in 2010, die zijn debuut maakt in de Major League. Simmons heeft tot dusver nog slechts 236 profwedstrijden gespeeld.

Voor het Double A-team Mississippi Braves speelde Simmons sinds de start van het seizoen 43 wedstrijden. Hij kwam daarin tot vijftig honkslagen (.292). Vorige week sloeg hij drie homeruns in de serie van vijf wedstrijden tegen Pensacola Blue Wahoos. Daarmee evenaarde hij zijn totaal aantal homeruns uit zijn gehele profcarrière. Simmons viel verder niet alleen op door zijn 21 binnengeslagen punten, maar ook door zijn tien gestolen honken.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page