Balentien naar Minors om ongewenste tweet

Wladimir Balentien sloeg vandaag in Japan zijn dertiende homerun van het seizoen. De voormalig Major Leaguer deed dat niet in het enorme Jingu Stadium in Tokyo, met plaats voor bijna 38.000 toeschouwers. Hij deed dat in een uithoek van van de Japanse stad in een stadion dat hooguit honderd toeschouwers kan herbergen. De carrière van de 27-jarige Balentien heeft een curieuze wending gekregen.

Vorig seizoen liet Wladimir Balentien, na enkele magere jaren in de Amerikaanse Minor en Major League, in Japan zijn knuppel weer spreken. Voor Tokyo Yakult Swallows sloeg hij 31 homeruns, de meeste in de Japanse profesionele Nippon Baseball League van dat jaar. De Homerun King zag halverwege het jaar zijn goede seizoen al worden bekroond met een uitnodiging voor de All Star Game.

Ook dit seizoen begon Balentien sterk. Vorige maand sloeg hij in één wedstrijd zelfs drie homeruns. Hij stond daarmee binnen de korste keren weer bovenaan in het klassement met homeruns. Yakult Swallows raakte echter in een dal en Balentien ook. Terwijl de club uit Tokyo in tien wedstrijden niet wist te winnen, zakte het slaggemiddelde van de Curaçaose honkballer van .308 (24 uit 78) na 25 wedstrijden naar .253 (37 uit 146) na 45 wedstrijden. Sinds 5 mei sloeg Balentien bovendien geen homeurn meer.

Tweet

Dat leidde er toe dat Balentien vrijdag 25 mei in de slotfase van de met 10-0 verloren wedstrijd tegen Seibu Lions vanuit de dug-out via Twitter een bericht uitstuurde. ‘I will never give up’, twitterde de buitenvelder. De technische leiding was niet te spreken over de actie van Balentien. Hoewel er momenteel geen richtlijnen gelden voor het gebruik van sociale media in het Japanse profhonkbal, daar wordt overigens later deze maand wel over gesproken, kreeg Balentien na afloop van de wedstrijd een officiële waarschuwing. Voor de clubleiding van Yakult Swallows was dat nog niet genoeg en de Nederlandse international werd vorige week teruggestuurd naar de Ni-Gun, de Japanse Minor League.

Voor het Minor League-team Yakult Toda Swallows maakte Balentien vandaag zijn debuut. In het Toda Stadium, in een uithoek van Tokyo, waar een enkele tribune achter de backstop plaats biedt aan een kleine honderd toeschouwers. En zo heeft de carrière van de voormalig honkballer van Seattle Mariners en Cincinatti Reds in één keer een curieuze wending gekregen. Balentien heeft de disciplinaire straf sportief opgepakt. “In Toda it’s not bad like other say it is” twitter hij al eerder. Waarna hij gisteren via Twitter liet weten: “It’s the start off my new life and new team.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page