Profcontract voor Nederlands tweetal

De Nederlandse honkballers Ibrahin Redan en Aldi Guzman hebben een profcontract getekend voor Cincinnati Reds. Het tweetal vertrekt naar alle waarschijnlijkheid later deze maand naar de Verenigde Staten, waar ze kunnen starten voor het Rookie League-team AZL Reds. Spencer Kieboom werd deze week de derde nieuwe Nederlandse profhonkballer. De catcher beschikt over een Nederlands paspoort.

Scouts van clubs uit de Major League waren woensdag 27 april in het Pim Mullierstadion in Haarlem aanwezig voor de MLB try-out. Buitenvelder Aldrich (Aldi) Guzman trok in Haarlem de aandacht van de scouts van Cincinnati Reds, waarop zij een bezoek brachten aan een wedstrijd van de speler van Tridents. Hierna ging het snel voor de negentienjarige honkballer uit Vlaardingen, die via Vlaardingen Holy en Euro Stars dit seizoen zijn debuut maakte voor de Rotterdamse club. Hij tekende eind mei al een overeenkomst.

Deze week volgde ook Ibrahin Redan. De achttienjarige rechtshandige pitcher nam niet deel aan de try-outs, maar wist zich toch in de kijker te spelen toen de scouts van Cincinnati Reds één van de wedstrijden van AamigoO AdoLakers bezochten. Redan debuteerde dit seizoen voor de Haagse club in de hoofdklasse. Redan, die de jeugdopleiding van Tsunami’s doorliep, speelde dit seizoen acht wedstrijden voor AamigoO AdoLakers, waarvan zeven als startend pitcher. In 38 innings kwam hij tot twintig keer drie slag en een verdiende puntengemiddelde van 5.92.

Debuut

De twee spelers hebben inmiddels hun contract getekend. Op dit moment wordt hun visum in orde gemaakt, waarna zij later deze maand kunnen afreizen naar de Verenigde Staten. De bedoeling is dat zowel Redan als Guzman hun debuut gaan maken voor AZL Reds in de Arizona Rookie League. AZL Reds start het nieuwe seizoen op woensdag 20 juni tegen AZL Indians. Eerder kwamen ook al de Nederlandse honkballers Ralph Milliard en Alexander Smit uit voor de proforganisatie uit Cincinnati.

Dinsdag tekende opnieuw een Nederlandse speler een profcontract. De twintigjarige Spencer Kieboom werd in de vijfde ronde van de jaarlijkse drafts van Major League Baseball als 174e spelers gekozen door Washington Nationals. De vader van Kieboom werd geboren in Nederland en vertrok op zeventienjarige leeftijd naar de Verenigde Staten. Om die reden heeft de catcher de beschikking over een Nederlands paspoort. Afgelopen jaar sloeg Kieboom 51 honkslagen in 58 wedstrijden voor Clemson University (.265). Hij kwam tot drie homeruns en 33 binnengeslagen punten. Verdedigend maakte de catcher slechts drie veldfouten en zes in zijn drie collegeseizoenen in dienst van Clemson Tigers. Afgelopen seizoen speelde Kieboom ook voor Falmouth in de Cape Cod League.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page