Kinheim voegt Australische pitcher toe

Corendon Kinheim heeft zijn selectie, vlak voor het verstrijken van de deadline om buitenlandse spelers aan het team toe te voegen, aangevuld met pitcher Todd van Steensel. De Australische international speelde zaterdagmiddag drie innings als aangewezen slagman in de wedstrijd tegen Mr.Cocker HCAW.

Corendon Kinheim kwam in contact met de 21-jarige Van Steensel via oud-speler Vaughan Harris, die in het seizoen 2007 uitkwam voor Kinheim. De Australische honkballer speelt momenteel voor Sydney Blue Sox en droeg op verzoek van Corendon Kinheim zijn ploeggenoot Todd van Steensel aan als versterking.

De nieuwe speler van Kinheim arriveerde op vrijdag 8 juni in Nederland en maakte gistermiddag in Bussum zijn debuut in de Nederlandse hoofdklasse. Hij deed dat als aangewezen slagman om zijn drie benodigde innings voor 15 juni te kunnen spelen. Van Steensel kwam in drie slagbeurten tweemaal op de honken (velderskeus en vier wijd) en scoorde één punt.

Profwedstrijden

Van Steensel, geboren in Australië als kind van Indiase ouders, speelde eerder als profhonkballer in de organisaties van Minnesota Twins (2009) en Philadelphia Phillies (2011). In beide gevallen speelde hij voor het Rookie League-team van de club. Hij kwam in twee seizoenen tot 25 profwedstrijden in de Minor League. Afgelopen maanden kwam hij voor het tweede seizoen uit voor Sydney Blue Sox in de Australian Baseball League. Voor de club uit Sydney kwam Van Steensel in elf wedstrijden (21 2/3 inning) tot 25 strikeouts en vijf vrije lopen. Hij sloot het seizoen af met een verdiende puntengemiddelde van 3.32. Vorig jaar nam hij met het nationale team van Australië deel aan het wereldkampioenschap in Panama.

Naast de komst van Van Steensel keerde ook Roy Seltenrijch terug bij de Haarlemse ploeg. De tweede honkman maakte donderdagavond in Haarlem zijn rentree in de hoofdklasse in de wedstrijd tegen Mr.Cocker HCAW. Seltenrijch speelde afgelopen maanden voor Georgia State Panthers, het team van Georgia State University. In 29 wedstrijden kwam Seltenrijch tot zestien honkslagen (.258) met zeven binnengeslagen en twaalf gescoorde punten.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page