UVV verder zonder Ryan Murphy

UVV maakt het seizoen af zonder eerste honkman Ryan Murphy. De Utrechtse hoofdklasser heeft dit besluit genomen na teleurstellende resultaten van de dertigjarige Canadese honkballer. Hoofdcoach Frank Koene heeft de spelersgroep gisteravond van het besluit op de hoogte gebracht. 

Ryan Murphy keerde dit seizoen na twee jaar afwezigheid terug in de hoofdklasse, nadat hij tussen 2007 en 2009 al uitkwam voor achtereenvolgens MediaMonks RCH, L&D Amsterdam en Vaessen Pioniers. Bij die laatste club stond Murphy ook al onder leiding van hoofdcoach Frank Koene. Pioniers haalde in dat jaar de Holland Series en Murphy werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de hoofdklasse.

In de eerste 27 wedstrijden van dit seizoen kwam Murphy voor UVV echter tot slechts 25 honkslagen (.255), waaronder zes tweehonkslagen. Hij sloeg twaalf ploeggenoten over de thuisplaat en scoorde twaalf runs. UVV hoopte Murphy, die vorig jaar een schouderoperatie moest ondergaan, in het tweede deel van dit seizoen ook nog in te zetten als pitcher. Zover is het niet gekomen.

Doordat de dertigjarige Canadese honkballer UVV sportief vooralsnog niet kon brengen, wat de club had gehoopt, heeft de club in overleg met Bestuur Topsport besloten afscheid te nemen van Murphy. “Het was een zware beslissing, vooral voor mij, gezien hij voor mij heeft gedaan toen ik coach was bij Pioniers drie jaar geleden”, liet Koene gisteravond de spelersgroep weten.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page