International Bogaerts in Futures Game

Xander Bogaerts

Xander Bogaerts.
Foto: © Rob Jelsma

De Nederlandse international Xander Bogaerts is geselecteerd voor deelname aan de veertiende All-Star Futures Game. De Arubaanse honkballer nam vorig jaar met Oranje deel aan het wereldkampioenschap. De Curaçaose honkballer Jurickson Profar heeft eveneens een uitnodiging ontvangen.

De jaarlijkse All Star Game tussen de meest talentvolle spelers uit de Amerikaanse Minor League wordt zondag 8 juli gespeeld in het Kauffman Stadium, de thuisbasis van Kansas City Royals. De wedstrijd geldt als voorproefje op de All Star Game van de Major Leaugers.
In deze wedstrijd strijden de vijftig beste Minor League-spelers onderling tegen elkaar. Zij worden opgedeeld in een Amerikaans team en een Wereldteam. De wereldselectie bestaat uit spelers uit elf verschillende landen, waaronder Cuba, het Verenigd Koninkrijk en Chinese Taipei.

Ook binnenvelders Xander Bogaerts en Jurickson Profar maken deel uit van het World Team. De Arubaanse korte stop Bogaerts is dit seizoen voor Salem Red Sox aan zijn derde profseizoen begonnen. Hij speelde voor het Single A-team al 66 wedstrijden met 71 honkslagen (.293), waaronder negen homeruns. Bogaerts wordt gezien als de nummer twee prospect binnen zijn organisatie.
Voor Jurickson Profar, de nummer één prospect binnen Texas Rangers, wordt het zijn tweede Futures All Star Game in twee jaar tijd. Vorig jaar maakte hij ook al deel uit van het World Team. Als jongste speler van het team sloeg hij met een driehonkslag één punt binnen. De Curaçaose honkballer speelt dit seizoen voor het Double A-team Frisco RoughRiders. Hij sloeg in 68 wedstrijden 79 honkslagen (.295) met zeven homeruns.

Wereldkampioenschap

Bogaerts maakte vorig jaar oktober deel uit van het Nederlands honkbalteam, dat in Panama wereldkampioen werd. Tijdens het WK speelde de Arubaanse korte stop drie wedstrijden met twee hits (.250) en twee binnengeslagen punten. De deelnemers aan de Futures Game zijn geselecteerd door Major League Baseball, in samenwerking met het Major League Baseball Scouting Bureau, MLB.com, Baseball America, USA Baseball en de dertig clubs uit de Major League.

Bogaerts wordt de zevende speler met een Nederlands paspoort, die deelneemt aan de All-Star Futures Game. Evert-Jan ’t Hoen (1999), Wladimir Balentien (2006 en 2007), Rick van den Hurk (2007), Shairon Martis (2008), Juan Carlos Sulbaran (2009) en Jurickson Profar (2011) gingen hem voor.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page