Internationals winnen in All Star Games

De Nederlandse internationals Mariekson Gregorius en Xander Bogaerts hebben deze week in de Verenigde Staten deelgenomen aan de All Star Games van hun profcompetitie. Komende week wordt Jurickson Profar de derde speler met een Nederlands paspoort in een Minor League All Star Game. Zowel Profar als Bogaerts nemen bovendien in juli deel aan de Futures Game.

De 22-jarige Gregorius was aanvankelijk aangewezen als reservespeler voor South Division All-Stars. Hij ontving echter alsnog een uitnodiging als korte stop voor de Southern League All-Star Game in Tennessee toen zijn landgenoot Andrelton Simmons (Double A Mississippi Braves) door Atlanta Braves werd opgeroepen voor de hoofdmacht.
Zo kreeg Simmons een waardige opvolger. Gregorius kwam dit seizoen voor het Double A-team Pensacola Blue Wahoos in 66 wedstrijden tot een slaggemiddelde van .285. In de All Star Game speelde Gregorius het gehele duel als korte stop.

In de tweede inning sloeg Gregorius, met volle honken en een 1-1 tussenstand, een grondbal. Daarop kon de tweede uit op het tweede honk worden gemaakt, maar konden ook twee spelers scoren. De ploeg van de Nederlandse international werd daarbij geholpen door een slechte aangooi op de thuisplaat. Die voorsprong gaf South Division All-Stars niet meer uit handen. Na negen innings won de ploeg van Gregorius met 2-6.
Gregorius sloeg zijn enige honkslag in de vierde inning. In de twee daaropvolgende slagbeurten sneuvelde hij door vangballen. De profhonkballer uit de organisatie van Cincinnati Reds speelde het gehele duel foutloos.

Xander Bogaerts

Een andere Nederlandse international, die vorig jaar met Oranje de wereldtitel veroverde, nam deze week deel aan de All Star Game voor de Carolina/California League. Single A Salem Red Sox-speler Xander Bogaerts won eveneens zijn All Star Game. Zijn Carolina All Stars versloeg in Winston-Salem (North Carolina) California All Stars met 9-1. Bogaerts begon het duel als korte stop en speelde foutloos. Aan slag sneuvelde hij in de derde inning door een vangbal. Een inning later kreeg Bogaerts drie slag. Bij het ingaan van de zesde inning werd de Nederlandse international vervangen. Zijn ploeg had toen al een beslissende 6-1 voorsprong genomen.

Op zondag 8 juli wacht de volgende All Star Game voor Bogaerts. De Arubaan neemt dan voor het eerst deel aan de All Star Futures Game. In die wedstrijd speelt hij voor World Team samen met Jurickson Profar. Eerst neemt Profar donderdag nog deel aan de Texas League All-Star Game. De Curaçaose honkballer Profar speelt dit duel voor South Division.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page