Curaçao in 2013 terug op WPT

Johnny Gregorius Jr. is er in 2013

Johnny Gregorius Jr. is er in 2013
waarschijnlijk ook weer bij.
Foto: © Rob Jelsma

Curaçao keert volgend jaar terug op het World Port Tournament. De Curaçaose honkbalbond FEBEKO heeft hierover deze week overeenstemming bereikt met de nieuwe toernooivoorzitter Gerard Vaandrager. Vorig jaar eindigde Curaçao op het World Port Tournament op een vierde plaats. Het toernooi duurt in 2013 acht dagen.

FEBEKO-secretaris Thakaidzwa Doran was deze week voor een werkbezoek aanwezig in Rotterdam, waar hij onder meer met technisch directeur Robert Eenhoorn sprak over de toekomst van het honkbal in Nederland en Curaçao. Aansluitend volgde een sprak met Gerard Vaandrager. Daarin ontving de Curaçaose honkbalbond een officiële uitnodiging voor deelname aan het World Port Tournament van 2013. Het deelnemersveld wordt, naast Nederland, later aangevuld met nog drie buitenlandse teams.

Vaandrager keerde onlangs als voorzitter van het organisatiecomité terug, nadat Jacques van Steen zich niet herkiesbaar had gesteld. Rondom Vaandrager wordt momenteel een nieuw bestuur gevormd. Vaandrager was sinds de start van het World Port Tournament in 1985 tot en met 2004 ook al voorzitter van het organisatiecomité.

Hoge ogen

Vorig jaar gooide Curaçao hoge ogen in Rotterdam. Voor het eerst in de historie wist een team met honkballers van Curaçao te winnen van Cuba. Uiteindelijk versloeg het team ook eenmaal Duitsland om beslag te leggen op de vierde plaats van het World Port Tournament.
Voor 2013 heeft de FEBEKO toegezegd met een zo sterk mogelijke selectie af te reizen naar Rotterdam. Het wordt de vierde keer dat een team van Curaçao deelneemt aan het World Port Tournament. Eerder was Curaçao ook al van de partij in 1985 (vijfde plaats) en 1991 (vierde plaats).

Voor dit jaar was Curaçao lange tijd een serieuze kandidaat voor deelname aan de Haarlemse Honkbalweek. Uiteindelijk kreeg de FEBEKO, tot ongenoegen van de Curaçaose bond, na lang wachten op het laatste moment van de organisatie definitief het bericht dat er geen ruimte op het toernooi was voor een team van Curaçao.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page