Pitcher Cordemans schrijft geschiedenis

De 37-jarige pitcher Rob Cordemans heeft vandaag geschiedenis geschreven. De speler van L&D Amsterdam werd vanmiddag in Rotterdam winnend werper in de wedstrijd tegen Sparta/Feyenoord. Cordemans boekte daarmee zijn 151e overwinning in de hoofdklasse. Hij passeerde zo Bart Volkerijk in het klassement.

Het record van 150 hoofdklasseoverwinning stond tot aan donderdag 14 juni op naam van Bart Volkerijk. In de wedstrijd tegen Vaessen Pioniers evenaarde Rob Cordemans deze prestatie. Hij moest hierna ruim een halve maand wachten om het historische record op zijn naam te kunnen zetten. Bij zijn eerste poging verregende de wedstrijd. Afgelopen donderdag ging L&D Amsterdam met Rob Cordemans op de heuvel met 0-1 onderuit tegen DOOR Neptunus. Het was voor het eerst sinds 7 april 2011 dat Cordemans in de Nederlandse competitie de verliezend pitcher werd.

Vandaag bleef L&D Amsterdam in de wedstrijd tegen hekkensluiter Sparta/Feyenoord wel aan de goede kant van de score. L&D Amsterdam won de door regen tot vijf innings verkorte wedstrijd met 2-6. Cordemans kon zo zijn 151e overwinning als pitcher bijschrijven. Ruim een jaar geleden passeerde Cordemans op zaterdag 11 juni in de wedstrijd tegen het Haagse ADO Herman Beidschat (140 overwinningen) om de tweede plaats op de ranglijst in te nemen. Vandaag ging hij ook Bart Volkerijk voorbij.

Strikeouts

Felicitaties van Bart Volkerijk.

Felicitaties van Bart Volkerijk.
Foto: © Rob Jelsma

Na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Sparta/Feyenoord ontving Cordemans onder meer de felicitaties van voormalig pitcher Bart Volkerijk, die de wedstrijd bijwoonde. Cordemans debuteerde op 22 mei 1994 in de hoofdklasse voor het Rotterdamse Neptunus in de wedstrijd tegen zijn huidige club Amsterdam Pirates. De rechtshandige pitcher is momenteel bezig aan zijn negentiende seizoen in de hoofdklasse. Hij speelde achtereenvolgens voor het Rotterdamse Neptunus, het Haagse ADO, het Rotterdamse Sparta/Feyenoord en momenteel voor L&D Amsterdam. Bart Volkerijk gooide 21 seizoenen op het hoogste niveau.

In zijn eerstvolgende wedstrijd heeft Cordemans kans op een nieuwe mijlpaal. Eerder dit seizoen gooide Cordemans al zijn 1500e strikeout om Craig McGinnis te passeren op de ranglijst met meeste keer drie slag. Cordemans staat nu met 1628 strikeouts op een derde plaats achter Peter Callenbach (1636) en Bart Volkerijk (1942).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page