Shairon Martis naar Minnesota Twins

Shairon Martis gooide tijdens het WK voor Nederland.

Shairon Martis gooide tijdens het WK voor Nederland.
Foto: © Ezio Ratti/FIBS

Ruim een half jaar nadat de 25-jarige Shairon Martis als free-agent een contract tekende voor Pittsburgh Pirates, is hij door zijn werkgever geruild aan Minnesota Twins. De Nederlandse internatonal maakte afgelopen vrijdag zijn debuut voor zijn nieuwe team, New Britain Rock Cats.

Martis begon het seizoen voor Indianapolis Indians, het Triple A-team van Pittsburgh Pirates. Na vier wedstrijden, met een verdiende puntengemiddelde van 7.56, werd hij teruggezet naar het Double A-team Altoona Curve. In eerste instantie begon hij voor dit team nog sterk. In zijn eerste vijf wedstrijden kreeg hij slechts vier punten tegen. Martis kreeg het echter steeds zwaarder en moest uiteindelijk in zijn laatste vijf wedstrijden twintig punten toestaan.

Martis speelde voor Altoona Curve in elf wedstrijden, waarvan acht als startend werper. In 53 1/3 inning kwam hij tot dertig keer drie slag, negentien keer vier wijd en kreeg hij 45 honkslagen en 27 punten tegen (4.56).

Tekort

Afgelopen woensdag werd Martis door Pittsburgh Pirates geruild aan Minnesota Twins. Die laatste club hoopt hiermee op korte termijn zijn tijdelijke tekort aan pitchers in de Minor League op te kunnen vangen. Beide partijen moeten nog overeenkomen wat Pirates terugkrijgt in ruil voor Martis, maar de kans is groot dat dit zal gaan om een geldbedrag.

Door Minnesota Twins is Martis gestald bij het Double A-team New Britain Rock Cats. Afgelopen vrijdag maakte Martis zijn debuut voor zijn nieuwe team in de Eastern League. In de zevende inning van de met 8-4 gewonnen wedstrijd tegen Trenton Thunder kwam hij als reliever op de heuvel. Hij gooide één inning, waarbij hij drie tegenstanders op rij uitschakelde door middel van een grondbal, vangbal en strikeout.

Ontslagen

Voor de 25-jarige honkballer van Curaçao is Minnesota Twins zijn vierde professionele club sinds zijn profdebuut in 2005. Eerder kwam hij al uit in de organisaties van San Fransisco Giants, Washington Nationals en Pittsburgh Pirates. Martis speelde in 2008 en 2009 zes wedstrijden in de Major League voor Washington Nationals. Afgelopen oktober nam hij met het Nederlands team deel aan het wereldkampioenschap in Panama.

Gelijktijdig met de ruil van Martis kwam er voor een andere honkballer met Nederlands paspoort een einde aan zijn profcarrière. De negentienjarige Jair Bogaerts werd door Chicago Cubs ontslagen. De honkballer van Aruba is de tweelingbroer van de zeer talentvolle Xander Bogaerts, die vorig jaar met Nederland deelnam aan het WK en deze maand in actie komt tijdens de Futures All Star Game. Bogaerts speelde twee seizoenen in de Dominicaanse Republiek voor de organisatie van Boston Red Sox, maar werd aan het begin van dit seizoen geruild aan Chicago Cubs. De jonge honkballer kwam de afgelopen weken uit in Extended Spring Training van de club uit Chicago, maar uiteindelijk bleek er geen plek voor hem binnen de organisatie.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page