Homerun voor Profar in All Star Futures Game

Een jaar geleden stuntte Jurickson Profar al met een driehonkslag tijdens de All Star Futures Game. Gisteren wist het grote talent van Curaçao zelfs dit nog te overtreffen. In de eerste inning joeg hij binnen de kortste keren de bal hard over de omheining van het Kauffman Stadium in Kansas City. Het mocht niet baten. Het World Team verloor met 17-5.   

De Sirius XM All-Star Futures met de vijftig meest talentvolle spelers uit de Minor League, verdeeld over een Amerikaans team en een wereldselectie, had gisteravond in Kansas City een Oranje tintje. Het voorproefje op de All Star Game van Major League Baseball bracht voor het eerst international Xander Bogaerts in het veld. Vorig jaar oktober won de Arubaanse binnenvelder met het Nederlands honkbalteam nog de wereldtitel.

In hetzelfde team als Bogaerts keerde ook de Curaçaose honkballer Jurickson Profar terug in de Futures Game. Vorig jaar maakte hij al zijn debuut tijdens de All Star Game van Minor League-spelers. De World Futures bestond gisteren uit spelers uit elf verschillende landen, waaronder Cuba, het Verenigd Koninkrijk en Chinese Taipei. Bogaerts werd gisteravond de zevende speler met een Nederlands paspoort, die deel heeft genomen aan de All-Star Futures Game. Evert-Jan ’t Hoen (1999), Wladimir Balentien (2006 en 2007), Rick van den Hurk (2007), Shairon Martis (2008), Juan Carlos Sulbaran (2009) en Jurickson Profar (2011) gingen hem voor.

Hoopgevend

Zowel Bogaerts als Profar maakten deel uit van de startopstelling. Profar als korte stop en Bogaerts als aangewezen slagman. En met de twee Nederlandse honkballers begon de wedstrijd nog zo hoopgevend voor de World Futures. Met één man uit ramde Jurickson Profar met één wijd en twee slag al in de eerste inning een fastball van pitcher Jake Odorizzi hard over de omheining in het rechtsveld.

Drie innings later was de voorsprong zelfs opgelopen tot 0-4. Maar vanaf de derde inning poetsten de Amerikaanse honkballers de achterstand vakkundig weg om vervolgens het duel met ruime cijfers te winnen. De U.S. Futures scoorden viermaal in de derde en twee keer in de vierde inning om de voorsprong te nemen. Mede door nog eens negen punten in de zesde inning liep het Amerikaanse talententeam uit naar de 17-5 overwinning.

Meest Waardevolle Speler

Jurickson Profar kwam deze wedstrijd tot twee honkslagen in drie slagbeurten, voordat hij in de vijfde inning werd vervangen. Zijn tweede honkslag sloeg hij in de derde inning. In diezelfde slagbeurt sloeg ook Xander Bogaerts raak voor een hit. Bogaerts speelde als aangewezen slagman het volledige duel. Verder dan één honkslag kwam hij niet. In de eerste en vijfde inning sneuvelde de Arubaan uit de organisatie van Boston Red Sox door strikeouts van pitchers Gerrit Cole en Tyler Skaggs. In de achtste inning sloeg hij een grondbal naar korte stop Manny Machado voor de eerste uit.

De U.S. Futures kwam dit duel uiteindelijk tot zeventien honkslagen, waarvan acht goed waren voor extra honken. Meest Waardevolle Speler werd Nick Castellanos. In vier slagbeurten sloeg de honkballer uit de organisatie van Detroit Tigers drie honkslagen en scoorde hij ook driemaal. In de zesde inning sloeg hij met twee man aan boord de bal het Kauffman Stadium uit. De honkballers van World Futures sloegen samen twaalf honkslagen. In één veldactie bleef korte stop Jurickson Profar foutloos.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page