Triple A-debuut voor Gregorius

De Nederlandse international Mariekson Gregorius heeft gisteravond zijn debuut gemaakt op Triple A-niveau. De korte stop sloeg twee honkslagen en bracht twee punten binnen voor Louisville Bats, het hoogste Minor League-team uit de organisatie van Cincinnati Reds.

Mariekson Gregorius lijkt het voorbeeld van zijn eilandgenoot Andrelton Simmons te volgen. Simmons werd in mei opgeroepen voor de hoofdmacht van Atlanta Braves en gooide daar al snel zulke hoge ogen, dat hij vorige maand werd uitgeroepen tot National League Rookie of the Month. Deze maand brak Simmons overigens zijn pink, waardoor hij in ieder geval een maand aan de kant moet blijven.

De promotie van de Curaçaose korte stop van het Double A-team Mississippi Braves naar de Major League zorgde voor een opening in de selectie van de South Division voor de Southern League All-Star Game. Die vacature werd uiteindelijk opgevuld door de 22-jarige Gregorius. Dinsdag kreeg ook hij op zijn beurt promotie. Daarmee lijkt Gregorius, die deel uitmaakt van het 40 man roster van Cincinnati Reds, in de voetsporen te treden van Simmons, met wie al vanaf zijn jeugd op Curaçao samen honkbalde.

Eerste punt

Gisteravond debuteerde de in Amsterdam geboren honkballer op het Louisville Slugger Field voor Louisville Bats in de wedstrijd tegen Gwinnett Braves. Gregorius sloeg in de eerste inning een honkslag in zijn allereerste slagbeurt. In de tweede inning sloeg hij met een opofferingsslag ook zijn eerste punt binnen. Hij zorgde daarmee voor één van de vier runs in deze slagbeurt, waarmee zijn ploeg de leiding in de wedstrijd met 4-3 overnam. In de vierde inning volgde Gregorius met een tweehonkslag, waarop het vijfde punt kon worden gescoord. Maar bij een 5-4 tussenstand nam Gwinnet Braves het initiatief over en liep de ploeg in de slotfase alsnog uit naar een 5-8 overwinning. Gregorius, die in zeven acties foutloos bleef, sneuvelde in zijn laatste twee slagbeurten met drie slag.

Gregorius startte het seizoen voor het Double A-Pensacola Blue Wahoos. Daar kwam hij in het eerste helft van het seizoen tot 88 honkslagen (.278) met elf tweehonkslagen, acht driehonkslagen en één homerun. Hij sloeg 31 punten binnen en scoorde 45 runs in 81 wedstrijden.

Futures Game

Gregorius speelt tot dusver één van zijn beste seizoenen. Nadat hij met het Nederlands honkbalteam in Panama wereldkampioen was geworden, meldde hij zich begin dit jaar bij de hoofdmacht van Cincinnati Reds voor Spring Training. In vijftien wedstrijden in de Cactus League kwam hij tot een slaggemiddelde van .300. Na Spring Training ontving hij een uitnodiging voor de Cincinnati Reds Futures Game in het Great American Ball Park. Onlangs nam hij ook deel aan de Southern League All-Star Game.

De promotie van Gregorius naar Louisville Bats was nodig om plaats te maken voor het grote talent Billy Hamilton. De korte stop wist voor Class-A Bakersfield Blaze 104 honken te stelen in 82 wedstrijden en wordt gezien als de snelste honkloper in het Amerikaans profhonkbal van dit moment. Bij het Triple A-team kwam ruimte voor Gregorius nadat korte stop Kristopher Negron (.218), die dit seizoen al enkele wedstrijden in de Major League speelde, door een forse blessure vorige week de rest van het seizoen werd uitgeschakeld.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page