Einde seizoen voor Kinheim-pitcher Van Steensel

Pitcher Todd van Steensel keert dit seizoen niet meer terug bij Corendon Kinheim. De Australische international heeft vrijdag 13 juli bij een partijtje basketball zijn arm gebroken en is vandaag na een verblijf van zes weken teruggevolgen naar Sydney (Australië) om onder het mes te gaan.

Van Steensel debuteerde zaterdag 9 juni voor Corendon Kinheim in de hoofdklasse. Hij speelde inmiddels zes wedstrijden in de Nederlandse competitie. In 9 2/3 innings kwam hij tot twaalf strikeouts en drie verdiende punten tegen (2.79). Met Kinheim plaatste hij zich voor de Play-Offs, die volgende week donderdag van start gaat met een wedstrijd tegen DOOR Neptunus.

Op vrijdag 13 juli is er echter abrupt een einde gekomen aan het seizoen van Van Steensel. Tijdens een partijtje basketball met Luke Wilkins viel hij na een sprong richting de basket verkeerd op de grond, waarbij zijn schouder uit de kom schoot en hij zijn linker elleboog op drie plaatsen brak. Wilkins was bij Sydney Blue Sox ploeggenoot van Van Steensel en komt momenteel in België uit voor Royal Greys. Hij was voor enkele dagen op bezoek in Nederland.

Operatie

Van Steensel werd direct naar het ziekenhuis gebracht om de schouder weer in de kom te zetten. Daar bleek uit röntgenfoto’s echter ook dat zijn linker elleboog op drie plaatsen was gebroken. De rechtshandige pitcher is daarom vandaag teruggekeerd naar Australië voor een operatie. De revalidatie duurt naar verwachting tussen de zeven en tien weken.

In Sydney bereidt Van Steensel zich na zijn herstel voor op een terugkeer bij Sydney Blue Sox in de Australian Baseball League. Voor het seizoen 2013 hoopt de Australische international terug te keren bij Corendon Kinheim.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page