Jansen en Milliard weg bij Kinheim

Eelco Jansen.

Eelco Jansen.
Foto: © Rob Jelsma

Corendon Kinheim heeft hoofdcoach Eelco Jansen gisteravond per direct op non-actief gesteld. Zijn ontslag was het gevolg van een besluit van het bestuur van de Haarlemse hoofdklasser. Ook assistent-coach Ralph Milliard heeft te horen gekregen dat hij het seizoen niet meer hoeft af te maken. “De beslissing kwam voor mij als een verrassing”, aldus Jansen in een reactie aan de Nederlandse honkbalsite. 

Gisteravond werd Eelco Jansen door het bestuur telefonisch op de hoogte gebracht van het einde van de samenwerking. Jansen: “Verdere uitleg is mij toen niet gegeven.” Voor de vijftigvoudig oud-international was de beslissing extra zuur, omdat hij al aan de start van het seizoen aan had gegeven te zijn begonnen aan zijn laatste jaar als hoofdcoach bij Corendon Kinheim. Een waardig einde werd de coach, die de Haarlemse ploeg als hoofdcoach in vier opeenvolgende jaren naar de Play-Offs leidde, niet gegund. Pas morgen komt het bestuur van Kinheim met een officiële toelichting. Vanavond wordt de spelersgroep ingelicht.

Corendon Kinheim plaatste zich als de nummer drie uit de reguliere competitie voor de Play-Offs. Daarin werd in drie wedstrijden op rij verloren van DOOR Neptunus. In de drieluik tegen landskampioen L&D Amsterdam moet deze week in ieder geval worden gewonnen om zicht te houden op een plaats in de Holland Series.

Taken

De taken van Jansen worden in het restant van het seizoen overgenomen door Hans Lemmink, die als assistent-coach al sinds 2010 aan de selectie is verbonden. Stanley Engelhardt wordt eerste honk-coach. Hij maakte sinds dit jaar al deel uit van de staf. Jansen was sinds 2006 als coach actief voor Corendon Kinheim. Vanaf 2009 is hij hoofdcoach van de Haarlemse ploeg. Assistent-coach Ralph Milliard werd voor het seizoen 2011 aan de selectie toegevoegd.

Zelf keert Jansen vanavond nog eenmalig terug in het Pim Mulierstadion, waar hij in 1993 als pitcher in de hoofdklasse debuteerde voor Haarlem Nicols. “Ik wil de spelersgroep bedanken en afscheid nemen van een mooie ploeg waar ik dit jaar, en met een groot aantal spelers in voorgaande jaren, bijzonder plezierig heb mogen samenwerken.” Diverse spelers heeft Jansen ondertussen al gesproken. “Sinds gisteravond heb ik van veel spelers een reactie gekregen, allen positief.”

Mooie ploeg

De relatie tussen Corendon Kinheim en Eelco Jansen is daarmee abrupt tot een einde gekomen. Als speler kwam Jansen van 1994 tot 2002 uit voor de Haarlemse ploeg. Met Kinheim veroverde hij in 1994 de tweede landstitel in de clubhistorie. Als assistent van de toenmalige hoofdcoach Ben Thijssen maakte hij in 2006 en 2007 ook de overige twee landskampioenschappen van Kinheim mee.

Eerder was hij in het seizoen 2005 pitching-coach bij Amsterdam Pirates. Het was zijn debuut als coach in de hoofdklasse, nadat hij een jaar eerder zijn spelersloopbaan had afgesloten bij DOOR Neptunus.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page