Sulbaran naar Kansas City Royals

Juan Carlos Sulbaran.

Juan Carlos Sulbaran.
Foto: © Rob Jelsma

Pitcher Juan Carlos Sulbaran vervolgt zijn profcarrière bij Kansas City Royals. De Curaçaose honkballer is gisteren door Cincinnati Reds geruild. In de overeenkomst tussen Kansas City Royals en Cincinnati Reds kreeg de eerste club pitchers Donnie Joseph (Triple A) en Sulbaran voor Major Leaguer Jonathan Broxton.

Sulbaran speelde dit seizoen negentien wedstrijden voor Pensacola Blue Wahoos, het Double A-team van Cincinnati Reds. Hij won zeven duels en verloor er ook zeven. In 104 2/3 innings gooide Sulbaran 111 keer drie slag en 54 keer vier wijd. Hij stond 101 honkslagen en 47 verdiende punten toe (4.04). Met zijn aantral strikeouts was Sulbaran de nummer drie in de Southern League.

De 22-jarige pitcher was begonnen aan zijn vierde profseizoen in dienst van Cincinnati Reds en zijn eerste op Double A-niveau. Dit jaar werd hij in mei al eenmaal uitgeroepen tot Southern League Pitcher of the Week en werd hij in juni geselecteerd voor de Southern League All-Star Game, waarin hij één inning als reliever gooide en daarin een hold op zijn naam kreeg.

Ploeggenoot

Bij de organisatie van Kansas City Royals wordt Sulbaran ploeggenoot van Sharlon Schoop, een andere Nederlandse international. Schoop verhuisde vorig jaar december al naar de club uit Kansas City en komt momenteel uit voor het Double A-team Northwest Arkansas Naturals. Schoop speelde overigens sinds half juni door een blessure geen wedstrijd meer.

Ook de Nederlandse catcher Rodney Daal heeft zijn koffers kunnen pakken. Hij is door San Diego Padres gepromoveerd naar het Class A-team Eugene Emeralds, dat uitkomt in de Short-Season Northwest League. Voor dit team was hij ook al het seizoen begonnen en sloeg hij in zijn eerste vijf wedstrijden twee honkslagen. Eind juni werd hij teruggegplaatst naar naar het Rookie League-team AZL Padres. Voor dit team sloeg hij in 21 wedstrijden maar liefst 26 honkslagen (.306), waaronder twee homeruns. Bij zijn terugkeer bij Eugene Emeralds sloeg de Nederlandse catcher gisteravond drie honkslagen in vier slagbeurten. Ook kwam hij tot twee binnengeslagen punten.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page