Hoofdcoach Koene weg bij UVV

Frank Koene vertrekt aan het einde van dit seizoen bij UVV. De hoofdcoach heeft dit de spelersgroep vanavond meegedeeld. Koene was aan zijn eerste seizoen bij UVV bezig. Met de Utrechtse ploeg miste hij net de Play-Offs, maar verzekerde hij zich deze week wel van behoud in de hoofdklasse.

De 44-jarige Frank Koene keerde dit seizoen bij UVV als hoofdcoach terug in de hoofdklasse. Hij werd daarmee de opvolger van de Amerikaan Royce Holder. Met UVV won Koene in de reguliere competitie 25 van de 42 wedstrijden. Daarmee kwam UVV slechts twee punten tekort om zich te plaatsen voor de Play-Offs.

Inmiddels hebben de honkballers zich in zes wedstrijden, via vijf overwinningen tegen Sparta/Feyenoord en AamigoO AdoLakers, verzekerd van behoud in de hoofdklasse. Aansluitend op de 7-5 zege van vandaag tegen de Haagse ploeg heeft Koene de spelersgroep op de hoogte gebracht van zijn besluit om te stoppen als hoofdcoach.

Veranderen

“Mijn visie op honkbal en het samenspelen in een team komt niet overeen met hoe dit team wil spelen”, aldus Koene. “Ik heb geprobeerd dit te veranderen.” Daarin is Koene niet geslaagd, waarna hij nu heeft besloten om zich als hoofdcoach van UVV terug te trekken.

Aankomende week speelt de Amsterdammer zijn laatste drie wedstrijden als hoofdcoach bij UVV. De Utrechtse selectie rond dan het seizoen af met een drieluik tegen Mr.Cocker HCAW. Koene was bij UVV aan zijn derde klus als coach in de hoofdklasse begonnen. Eerder stond hij aan het roer bij Mr.Cocker HCAW (2002) en het Hoofddorpse Pioniers (van 2007 tot en met 2009).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page