Hightower in 2013 terug bij HCAW

De sterke Amerikaanse slagman Kody Hightower keert ook in 2013 terug bij Mr.Cocker HCAW. De Bussumse hoofdklasser heeft vandaag bevestigd dat beide partijen een overeenstemming hebben bereikt. De 26-jarige Hightower was dit seizoen met een slaggemiddelde van .357 de beste slagman bij HCAW. 

Hightower voegde zich voor de start van de competitie in april bij de Bususmse selectie en bleek al snel een grote aanwinst. Lange tijd leek de Amerikaan hard op weg om in zijn debuutjaar in de hoofdklasse de beste slagman van de Nederlandse competitie te worden. Uiteindelijk moest de korte stop Danny Rombley en Bas de Jong voor zich houden.

In de reguliere competitie kwam Hightower in 32 wedstrijden tot veertig honkslagen (.357) met zes tweehonkslagen, één driehonkslag en twee homeruns. Hightower sloeg vijftien punten binnen en scoorde twintig runs. In de Play-Downs kwam Hightower nog eens tot zestien honkslagen (.457).

Profcompetitie

Hightower is inmiddels teruggekeerd naar de Verenigde Staten en vertrekt in het najaar naar Australië om uit te gaan komen in de Australian Baseball League. Afgelopen winter kwam de Amerikaan ook al uit in de Australische profcompetitie. Toen werd hij voor Canberra Cavalry de op twee na beste slagman in deze competitie.

In april voegt Hightower zich weer bij de selectie van HCAW, dat vorige week op de eerste plaats in de Play-Downs eindigde.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page