DOOR Neptunus stelt nieuwe coaches aan

DOOR Neptunus heeft voor het aankomende seizoen met Evert-Jan ’t Hoen en Jeroen Sluijter twee nieuwe coaches aangesteld. Met het aantrekken van dit tweetal neemt de Rotterdamse hoofdklasser afscheid van coaches Adonis Kemp en Wim Martinus. Jan Collins blijft wel als coach verbonden aan de hoofdmacht van de club.

Eerder deze week maakte DOOR Neptunus al bekend de huidige coachsamenwerking te beëindigen. Coaches Jan Collins, Wim Martinus en Adonis Kemp kregen afgelopen weekeinde van het bestuur van de club het verzoek hun functies ter beschikking te stellen. Daarmee wilde het bestuur de handen vrij hebben om aan een nieuwe coaching-staff te werken. Die kon al enkele dagen later worden afgerond.

In die nieuwe formatie keert Jan Collins wel weer terug. Collins is al sinds 1988 als coach verbonden aan de Rotterdamse club. Van Adonis Kemp en Wim Martinus werd afscheid genomen. De coaching-staff is nu verder aangevuld met oud-internationals Evert-Jan ’t Hoen en Jeroen Sluijter, die beiden lange tijd speelden voor de Rotterdamse hoofdklasser. Inmiddels is de spelersgroep op de hoogte gebracht van de nieuwe coachsamenstelling.

Interlands

’t Hoen speelde 287 wedstrijden voor DOOR Neptunus in de hoofdklasse. Na zijn hoofdklassedebuut voor Twins in 1994 speelde hij tot en met 1996 voor deze club uit Oosterhout. In 1995 tekende hij een profcontract en speelde hij zes seizoenen voor de organisatie van Anaheim Angels, waar hij Triple A- niveau bereikte. Na zijn ontslag keerde ’t Hoen in 2001 bij DOOR Neptunus terug in de hoofdklasse. Voor deze club beëindigde hij in 2007 zijn spelersloopbaan. De oud-international, die 123 interlands speelde voor het Nederlands team, ging in 2008 aan de slag als uitvoerder Coördinator bij Rotterdam Unicorns. Sinds 2009 is hij bovendien coach van DOOR Tridents.

Sluijter debuteerde eveneens in 1994 voor Twins in de hoofdklasse. Hij speelde uiteindelijk 670 wedstrijden op het hoogste niveau. Via het Haagse ADO (1996) kwam hij uiteindelijk terecht bij DOOR Neptunus. Hij speelde in de seizoenen 1997 tot en met 2010 voor de Rotterdamse club. Sinds 2011 is Sluijter jeugdcoach bij Neptunus. Hij was bovendien coach van het Nederlands jeugdteam, dat vorig jaar deelnam aan de Little League World Series. Sluijter speelde 41 interlands in zijn carrière.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page