Profcontract voor broertje Jurickson Profar

Twee dagen nadat de Curaçaose honkballer Jurickson Profar op sensationele wijze zijn debuut voor Texas Rangers heeft gemaakt in de Major League, was er opnieuw succes voor Profar. Nu echter voor zijn jongere broertje Juremi Profar. Gisteren tekende het zestienjarige talent in navolging van Jurickson Profar een zevenjarig contract bij de Major League-organisatie uit Texas.

Texas Rangers heeft daarmee allebei de broers Profar in huis gehaald. Het contract voor Juremi Profar heeft ongetwijfeld te maken met de opschudding waarvoor zijn oudere broer heeft gezorgd sinds zijn entree in het Amerikaanse profhonkbal. Nadat hij op zestienjarige leeftijd voor 1,55 miljoen dollar een profcontract had getekend, ontwikkelde hij zich in korte tijd tot één van de grootste talenten in de Verenigde Staten.

Dat leidde zondagavond uiteindelijk tot zijn debuut in de Major League. In nog maar zijn derde profseizoen maakte hij op sensationele wijze zijn debuut op het hoogste niveau. In zijn allereerste slagbeurt sloeg Profar de bal het stadion uit. Een slagbeurt later voegde hij daar bovendien nog eens een tweehonkslag aan toe. De negentienjarige Profar was de jongste speler die een homerun sloeg sinds Adrian Beltre in 1998. Hij is bovendien de jongste speler die zowel een homerun als een tweehonkslag sloeg in één wedstrijd sinds Andruw Jones. De andere grote ster van Curaçao deed dit in 1996 voor Atlanta Braves.

Nieuw succes

Texas Rangers hoopt nu met Juremi Profar op nieuw succes. De zestienjarige honkballer van Curaçao speelt op het derde honk, maar maakte tijdens de internationale halve finale van de Little League World Series in 2008 ook faam als pitcher en korte stop. Hij gooide in die wedstrijd negen tegenstanders uit met drie slag en sloeg zelf één homerun. Vooral aanvallend wordt veel verwacht van Juremi Profar, die voor een aanzienlijk lager bedrag tekende dan Jurickson Profar. Het is nog niet bekend waar Juremi Profar volgend seizoen zijn profdebuut gaat maken. De kans is groot dat dit in de Dominicaanse zomercompetitie is.

Jurickson Profar werd vorige week opgeroepen voor de hoofdmacht van Texas Rangers. Gelijktijdig met zijn promotie kreeg ook een andere honkballer van Curaçao bericht dat hij zich kon melden bij de hoofdmacht. De Nederlandse international Mariekson Gregorius maakte uiteindelijk vanavond zijn debuut voor Cincinnati Reds. Hij kwam niet tot een honkslag, maar gaf met een spectaculaire vangbal als korte stop wel zijn visitekaartje bij zijn debuut af. Die vangbal kun je, evenals de homerun van Jurickson Profar, bekijken via de Facebookpagina van de Nederlandse honkbalsite.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page