HCAW op zoek naar nieuwe hoofdcoach

Hoofdcoach Rudy Dirksen keert volgend jaar niet meer terug aan het roer bij de hoofdmacht van Mr.Cocker HCAW. De Bussumse hoofdklasser heeft vandaag bekendgemaakt de samenwerking met Dirksen te beëindigen. Dirksen was dit jaar bezig aan zijn eerste jaar als hoofdcoach in de hoofdklasse. Met HCAW eindigde hij op de eerste plaats in de Play-Downs.

Mr.Cocker HCAW is daarmee de vijfde club uit de hoofdklasse geworden, die komend seizoen met een nieuwe hoofdcoach aan het seizoen begint. Onlangs stelde DOOR Neptunus oud-internationals Jeroen Sluijter en Evert-Jan ’t Hoen aan. Bij L&D Amsterdam volgt Sidney de Jong de gestopte Charles Urbanus op. Bij UVV (Frank Koene) en Corendon Kinheim (Eelco Jansen) stopte de hoofdcoach aan het einde van het afgelopen seizoen.

Dirksen, vader van Vaessen Pioniers-speler Kevin Dirksen, was voor dit seizoen al als coach betrokken bij het Bussumse HCAW. In 2011 was hij hoofdcoach van het Rookie League-team van HCAW. Eerder stond de Arubaan in 2009 en 2010 aan het roer bij UVV. Met Dirksen keert in 2013 ook assistent-coach Hubert Bomba niet terug in de Bussumse Vallei. Ook met hem heeft HCAW de samenwerking beëindigd. Bomba was bezig aan zijn eerste seizoen voor HCAW. Er is nog geen opvolger voor het tweetal gevonden.

Onder leiding van Dirksen en Bomba won Mr.Cocker HCAW in de reguliere competitie acht van de 42 wedstrijden. Daarmee eindigde HCAW op een zesde plaats. In de Play-Downs won HCAW zes van de negen wedstrijden. Onder meer werd tweemaal gewonnen van de grote favoriet UVV, waardoor HCAW verrassend de eerste plaats voor zich opeiste.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page