Rodriguez nieuwe hoofdcoach HCAW

Mr.Cocker HCAW heeft de veertigjarige Ivan Rodriguez aangesteld als de nieuwe hoofdcoach van de hoofdmacht. Hij is daarmee de vervanger van Rudy Dirksen, die eerder door de Bussumse club aan de kant was gezet. De coaching-staff wordt verder aangevuld met de Belg John Debbaut en de Dominicaan José Baez. Later wordt ook nog een pitching-coach aan de selectie toegevoegd.

De Venezolaan Rodriguez speelde in zijn geboorteland onder meer voor de proforganisatie Leones del Caracas. Sinds 1994 legt hij zich toe op coaching. Dat doet hij ook al enkele jaren in Nederland.

Vorig jaar ging Rodriguez als coach aan de slag bij het juniorenteam van Scimitars. Met dit team werd hij in zijn eerste seizoen direct kampioen. In datzelfde jaar werd hij ook toegevoegd aan de coaching-staff van Jong Oranje. Met het Nederlands AAA-team werd hij in 2011 in het Spaanse Gijon Europees kampioen. Hij won dit jaar ook de Europese titel met de Nederlandse cadetten.

Bekroond

Zijn succesvolle seizoen 2011 werd door de honkbalbond KNBSB bekroond met de eerste Bill Arce Award, voor zijn grote aandeel in de ontwikkeling van jonge talentvolle spelers. Hij werd daarnaast derde in de verkiezing voor de Venezuelan Coach of the Decade. Ook ontving hij een nominatie voor de titel Coach of the Year van de European Baseball Coachess Association (EBCA). Uiteindelijk won de Nederlandse bondscoach Brian Farley deze trofee.

Momenteel is Rodriguez coach van het Rookie Team van Mr.Cocker HCAW. Dat doet hij samen met de 44-jarige Belg John Debbaut. Ook hij maakt samen met Rodriguez de overstap naar de hoofdmacht. Debbaut wordt bij de hoofdklasser bench-coach. Debbaut was in het verleden speler van het Belgische Hoboken Pioneers en Berendrecht Bears. Als coach was hij onder meer actief in de jeugdopleiding bij Almere’90. Sinds twee jaar is hij manager van Scimitars.

Pitching-coach

Naast Rodiguez en Debbaut is de 35-jarige José Baez als derde coach aangetrokken. De honkballer uit de Dominicaanse Republiek is als speler en coach lange tijd actief geweest voor UVV. In 2012 maakte hij de overstap van UVV naar Scimitars. Bij de hoofdmacht van Mr.Cocker HCAW wordt de Dominicaan coach op het eerste honk.

De technische stad van Mr.Cocker HCAW wordt in de komende periode nog aangevuld met een pitching-coach.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page