Honkballers zakken op wereldranglijst

Het Nederlands honkbalteam is één plaats gezakt op de nieuwe wereldranglijst, die de wereldhonkbalbond IBAF bekend heeft gemaakt. Oranje staat nu op een zesde plaats. De vrouwen honkballers maakten wel een grote sprong. Zij zijn de top 10 binnengekomen.

Voor de wereldranglijst zijn onder meer de resultaten meegenomen van het wereldkampioenschap voor cadetten en junioren en van het onlangs gehouden Europees kampioenschap. In augustus eindigde het Nederlands AAA-team op het wereldkampioenschap in Zuid-Korea op de elfde plaats en bleven alleen Tsjechië voor. Afgelopen zondag liep het Nederlands A-team de Europese titel mis.

De prestaties hebben ervoor gezorgd dat Nederland afstand heeft moeten doen van de vijfde plaats op de wereldranglijst. Oranje is één plaats gezakt en staat nu zesde. Daarmee heeft Oranje van plaats gewisseld met Canada. Voor Nederland was de vijfde positie de hoogste klassering op de wereldranglijst sinds de invoering in 2009. Zowel in 2009 als in 2010 eindigde Nederland op een zesde plaats.

Grootste stijger

Cuba voert nog altijd de lijst aan, gevolgd door de Verenigde Staten. De Italiaanse honkballers, die afgelopen zondag hun Europese titel prolongeerden, stegen van de dertiende naar de twaalfde plaats. De Amerikaanse honkballers zijn door de wereldtitel bij de junioren ingelopen op Cuba. Ook Canada dankte zijn stijging aan de prestaties op dit WK. De Nederlandse Antillen zakten eveneens één plaats en staan momenteel op de twintigste plaats op de wereldranglijst. Aruba maakte een grote sprong en is van de 47e naar de 36e plaats gestegen.

Bij de vrouwen honkballers werd Nederland de grootste stijger op de wereldranglijst. Oranje, dat op het wereldkampioenschap in Canada een historische overwinning op Cuba boekte, klom van de twaalfde naar de negende plaats. Dat is ten koste gegaan van Zuid-Korea (van 8 naar 10), India (van 10 naar 11) en Hong Kong (van 11 naar 13). De nummer negen, Puerto Rico, steeg naar de achtste plaats.

Top 15 mannen

1. Cuba: 766.02 punten
2. Verenigde Staten: 733.25 punten
3. Japan: 564.42 punten
4. Zuid-Korea: 528.20 punten
5. Canada: 485.00 punten
6. Nederland: 476.76 punten
7. Venezuela: 459.63 punten
8. Chinese Taipei: 414.79 punten
9. Mexico: 246.48 punten
10. Puerto Rico: 241.73 punten
11. Australië: 223.47 punten
12. Italië: 214.80 punten
13. Dominicaanse Republiek: 204.20 punten
14. Nicaragua: 140.01 punten
15. Panama: 109.74 punten

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page