Belangrijke prijs voor Bogaerts

Korte stop Xander Bogaerts heeft gisteren van Boston Red Sox een belangrijke prijs ontvangen. De negentienjarige Arubaanse honkballer werd door de Amerikaanse proforganisatie uitgeroepen tot Minor League Offensive Player of the Year. Bogaerts, die in 2011 met Nederland wereldkampioen werd, sloot het seizoen af voor het Double A-team Portland Sea Dogs.

De jaarlijkse onderscheidingen van Boston Red Sox werden gistermiddag voorafgaand aan de wedstrijd tegen Baltimore Orioles uitgereikt. De beste spelers uit de Minor League werden voor de dug-out in Fenway Park, in het bijzijn van hun families, gehuldigd. Er werden prijzen uitgereikt voor Pitcher of the Year, Defensive Player of the Year, Base Runner of the Year Award, Minor League Latin Program Pitcher, Minor League Latin Program Player of the Year en de Lou Gorman Award.

Minor League Offensive Player of the Year, voor de beste slagman uit de profopleiding, werd Xander Bogaerts. De De negentienjarige international, die al aan heeft gegeven graag met Nederland deel te willen nemen aan de World Baseball Classic, kwam in zijn derde profseizoen in 127 wedstrijden voor High-A Salem Red Sox tot een slaggemiddelde van .302. Voor het Double A-team Portland Sea Dogs sloot hij vervolgens zelfs het seizoen af met een slaggemiddelde van .326 in 23 wedstrijden.

Bogaerts sloeg dit seizoen in 127 wedstrijden 146 honkslagen in 476 slagbeurten (.307). Hij kwam tot 37 tweehonkslagen, drie driehonkslagen en twintig homeruns. Bovendien sloeg Bogaerts 81 punten over de thuisplaat en kreeg hij 44 keer vier wijd. Eerder dit seizoen werd de Arubaanse honkballer al uitgeroepen tot Carolina League Player of the Week, Carolina League Mid-Season All-Star, Carolina League Post-Season All-Star en nam hij deel aan de Sirius XM All-Star Futures Game.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page