Wim Martinus naar Corendon Kinheim

Wim Martinus, derde honkcoach bij het Nederlands team, vervolgt zijn carrière bij landskampioen Corendon Kinheim. Hij vormt samen met Stanley Engelhardt de technische staf, die onder leiding komt te staan van Hans Lemmink. Zaterdag is de spelersgroep van de Haarlemse club hiervan op de hoogte gebracht. 

Lemmink kwam eind juli aan het roer te staan bij Corendon Kinheim, nadat het bestuur van de Haarlemse club door de teleurstellende resultaten hoofdcoach Eelco Jansen op non-actief had gesteld. Die zet pakte goed uit. Onder leiding van Lemmink greep Corendon Kinheim verrassend de landstitel. Daarmee heeft Lemmink het vertrouwen van het bestuur van Kinheim gewonnen om in 2013 als hoofdcoach aan te blijven.

Hij begint daarmee aan zijn vierde seizoen bij Kinheim, waarvoor hij zelf als speler ook al uitkwam. In zijn eerste drie seizoenen was Lemmink nog als assistent-coach aan de technische staf verbonden.

Nederlands team

De voormalig Nederlands international Lemmink wordt in 2013 ondersteund door Stanley Engelhardt. De vader van Bryan Engelhardt begint aan zijn tweede seizoen bij Corendon Kinheim.

Voor de positie van coach op het derde honk is Wim Martinus aangetrokken. De oud-international werd in augustus door DOOR Neptunus aan de kant gezet. Martinus is al sinds 2005 als coach actief in de hoofdklasse. In de eerste twee seizoenen was hij hoofdcoach bij Sparta/Feyenoord. In 2007 vervulde hij die rol bij het Haagse ADO. Sinds 2008 was Martinus assistent-coach bij DOOR Neptunus. De laatste zeven jaar was hij bovendien als coach verbonden aan het Nederlands team.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page