European Big League Tour naar Rotterdam

De derde editie van de European Big League Tour doet dit jaar alleen Rotterdam aan. Op zaterdag 10 en zondag 11 november geeft de Nederlandse profhonkballer Rick van den Hurk met een gezelschap van Major Leaguers clinics in het Topsportcentrum Rotterdam. Vorig jaar was vedette Prince Fielder één van de grote publiekstrekkers tijdens de trainingen in Utrecht en Amsterdam. 

De stad Rotterdam heeft zich voor drie jaar verbonden aan de European Big League Tour. Hierdoor worden ook in 2013 en 2014 door Major Leaguers clinics voor jeugdhonkballers gegeven in de havenstad. Rick van den Hurk: “Ik ben heel blij en trots dat we de continuïteit van de EBLT hebben kunnen verzekeren. Op deze manier kunnen we het succes van de twee voorgaande jaren een vervolg geven en vele kinderen hun droom waar laten maken.”

Vrijdag 9 november arriveren de Major Leaguers in Nederland. De deelnemende profhonkballers worden op een later moment bekendgemaakt. Zij worden op deze dag door de Rotterdamse sportwethouder Antoinette Laan verwelkomd tijdens een bijzondere bijeenkomst in de Burgerzaal van het stadhuis van Rotterdam. “Wij zijn zeer verheugd de European Big League Tour in te mogen lijven”, aldus Laan. “De Rotterdamse jeugd krijgt de gelegenheid om te ontdekken waar talent en hard werken toe kan leiden.”

Inschrijving

Tijdens de derde editie is verspreid over twee dagen plaats voor ruim zeshonderd kinderen. De inschrijving voor de European Big League Tour is inmiddels gestart via de website www.europeanbigleaguetour.com. Spelers van het Nederlands team verlenen hun medewerking aan de trainingen. Na de clinics in Rotterdam reist het gezelschap woensdag 14 november door naar Londen voor nog eens twee clinics op zaterdag 17 en zondag 18 november.

Van den Hurk startte in 2010 met de eerste European Big League Tour. Hij wordt hierbij ondersteund door Major League Baseball (MLB) en de Major League Baseball Players Association (MLBPA). Met dit initiatief wil de speler van Pittsburgh Pirates honkbal in Europa promoten, een terugkeer van de sport op het Olympische programma stimuleren en de droom van vele jeugdhonkballers verwezenlijken. Van den Hurk: “Het Nederlandse honkbal heeft in de laatste jaren veel respect en aanzien gewonnen in de internationale sportwereld en op deze manier kunnen we ook ons steentje bijdragen aan de populariteit van de sport in Nederland en in andere Europese landen.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page