Heijstek en Duursma naar L&D Amsterdam

L&D Amsterdam heeft de komst bevestigd van internationals Michael Duursma, Kevin Heijstek en Kyle Ward. De selectie van de nieuwe hoofdcoach Sidney de Jong is met dit drietal rond. “We zijn op zoek gegaan naar spelers die ons als team beter moeten maken”, aldus De Jong. 

Met Michael Duursma, Kevin Heijstek en Kyle Ward heeft L&D Amsterdam drie spelers binnengehaald, die in 2012 uitkwamen voor het Nederlands team. Heijstek komt over van DOOR Neptunus. Michael Duursma speelde afgelopen seizoen voor Vaessen Pioniers, terwijl Kyle Ward de overstap maakt van UVV. Daarnaast is Ronald Jaarsma aan de coaching-staff toegevoegd. Dit was nodig omdat assistent-coaches Rob Cordemans en Percy Isenia als respectievelijk pitcher en aangewezen slagman actief blijven. Jaarsma was eerder al als coach actief voor Mr.Cocker HCAW.

“We hebben een grondige analyse gemaakt van de verschillende posities”, licht hoofdcoach De Jong de keuzes toe. “Afgelopen jaar hebben we door blessures en het niet optimaal presteren op het juiste moment niet altijd gebracht wat nodig was. We zijn dan ook op zoek gegaan naar spelers die ons als team beter moeten maken waaronder twee heel getalenteerde werpers. Seizoen 2013 wordt een echte uitdaging.”

Vertrek

Het drietal wordt aangevuld met pitcher Daan Hendrix, die definitief de overstap maakt vanuit het Rookie League-team naar de hoofdmacht. Afgelopen seizoen speelde Hendrix al enkele wedstrijden voor de hoofdklasseploeg. Ook catcher Milan Post komt over van de Rookies. Tegenover de komst van deze spelers staat het vertrek van binnenvelder Vince Rooi en pitchers Rik Geestman en Frank van Heijst. Vince Rooi maakt de overstap naar Vaessen Pioniers. Geestman heeft gekozen voor een overstap naar Overgangsklasser DSS, terwijl Van Heijst bij Amsterdam Pirates op een lager niveau gaat honkballen.

L&D Amsterdam heeft zijn selectie voor het nieuwe seizoen hiermee rond. Sidney de Jong vormt in 2013 samen met Percy Isenia, Rob Cordemans en Ronald Jaarsma de technische staf. Isenia en Jaarsma werkten eerder al samen als coaches van het Nederlands vrouwen honkbalteam. Met deze selectie blijft het doel het halen van de laatste vier. Voorzitter John Witte: “We hebben nu naar mijn mening een beter uitgebalanceerde selectie. Ik heb er alle vertrouwen in. Het doel is eerst de Play-Offs te halen en daarna zien we wel hoever we komen.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page