Guthrie (Royals) voor EBLT naar Rotterdam

Pitcher Jeremy Guthrie is één van de spelers die op 10 en 11 november met de European Big League Tour in Rotterdam aanwezig is. Voor de profhonkballer van Kansas City Royals wordt het de tweede keer dat hij deelneemt aan de clinics in Nederland. Ook de Nederlandse Major Leaguer Rogearvin Bernadina (Washington Nationals) heeft zijn deelname toegezegd. Meer spelers worden later bekendgemaakt.

Met Jeremy Guthrie en Rogearvin Bernadina zijn de eerste twee namen bekend van spelers, die samen met Rick van den Hurk in november clinics gaan verzorgen voor de European Big League Tour. Bernadina nam in zowel 2010 als 2011 ook al deel aan de trainingen. Guthrie was in 2010 met de European Big League Tour in Rotterdam aanwezig.

Guthrie speelde op dat moment samen met Rick van den Hurk in de hoofdmacht van Baltimore Orioles. Inmiddels hebben beide spelers een andere club gevonden. Van den Hurk speelt, na enkele omzwervingen, nu bij Pittsburgh Pirates, terwijl Guthrie in 2012 via Colorado Rockies terecht kwam bij Kansas City Royals.
De Amerikaanse pitcher speelde afgelopen seizoen voor Rockies en Royals 33 wedstrijden in de Major League. In negen seizoenen kwam Guthrie al uit in 210 wedstrijden op het hoogste niveau. Bernadina speelde dit jaar zijn vijfde seizoen voor Washington Nationals in de Major League. Hij kwam in 2012 uit in 129 wedstrijden.

De European Big League Tour is op 10 en 11 november in Rotterdam aanwezig, waarna op 17 november clinics worden gegeven in Londen. Tijdens de aankomende World Series worden nog meer spelers bekendgemaakt, die komende maand afreizen naar Rotterdam. De inschrijving voor de gratis clinics is inmiddels geopend via de website www.europeanbigleaguetour.com.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page