Joep van Els nieuwe pitching-coach HCAW

Mr.Cocker HCAW heeft de 22-jarige Joep van Els aangesteld als nieuwe pitching-coach voor de hoofdmacht. Met de voormalig catcher uit de hoofdmacht heeft de Bussumse club zijn technische staf voor het aankomende seizoen rond. De ervaren pitching-coach Eric de Vries zorgt komend seizoen voor ondersteuning. 

De in Apeldoorn geboren honkballer Joep van Els begon in 1996 op zesjarige leeftijd met honkballen bij Robur’58 in Apeldoorn. Hij doorliep hier de jeugdopleiding. Uiteindelijk speelde hij twee seizoenen voor het eerste team van de Apeldoornse club, voordat hij in 2008 de overstap maakte naar HCAW. Van Els speelde in 2007 bovendien één seizoen in de Verenigde Staten voor het honkbalteam van Foothill High School in Santa Ana (Californië).

Van Els werd in eerste instantie ingedeeld bij het tweede team van de Bussumse vereniging, maar maakte al in zijn eerste seizoen zijn debuut in de hoofdklasse. Dat gebeurde op donderdag 28 augustus 2008 in de met 1-3 verloren wedstrijd tegen Sparta/Feyenoord. Twee dagen later sloeg de catcher in zijn eerste slagbeurt zijn eerste honkslag. Uiteindelijk speelde Van Els dat jaar acht wedstrijden in de hoofdklasse. In 2009 volgden nog eens veertien duels in de hoofdklasse, voordat hij in 2010 definitief naar de hoofdmacht werd overgehaald.

Slepende blessure

In 2010 speelde hij als catcher 28 wedstrijden in de reguliere competitie met vijftien honkslagen (.185) en kwam hij tot drie wedstrijden (.571) in de Play-Downs. Een jaar later kwam Van Els door een slepende blessure niet verder dan twee wedstrijden voor Mr. Cocker HCAW, respectievelijk op donderdag 14 en zondag 17 april. Ondanks zijn blessureleed bleef Van Els betrokken bij het eerste team van Mr.Cocker HCAW, waar hij in het komende seizoen dus als pitching-coach terugkeert.

Mr. Cocker HCAW heeft daarnaast een overeenkomst bereikt met Dene Guillot, die eveneens afkomstig is uit Apeldoorn. De 39-jarige Guillot gaat in de komende wintermaanden het Strength & Conditioning programma van de Busumse hoofdmacht begeleiden. Eerder was hij al actief voor de honkbalbond KNBSB en de Baseball Academy Scimitars Midden-Nederland.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page