Amerikaanse pitcher van Rouen naar UVV

UVV heeft voor het nieuwe seizoen overeenstemming bereikt met de 23-jarige Amerikaanse pitcher Chris Mezger. Afgelopen seizoen kwam hij uit voor het Franse Rouen Huskies. Mezger is één van de vele nieuwkomers bij de Utrechtse hoofdklasseclub. UVV staat in het aankomende seizoen voor het eerst onder leiding van voormalig profhonkballer Ferenc Jongejan.

Mezger gooide hoge ogen tijdens het Europa Cup-toernooi in Rotterdam van dit jaar. Met een verdiende puntengemiddelde van 0.87 leidde hij niet alleen zijn ploeg langs gastheer DOOR Neptunus, maar legde hij ook de basis voor de kwalificatie voor de Final Four. De ruim twee meter lange Amerikaan speelde eerder voor het honkbalteam van de University of Southern California (NCAA Division I). Met Dennis de Quint krijgt UVV straks ook een Belgische international binnen de gelederen. De Quint komt over van Hoboken Pioneers.

De bullpen van de Utrechte ploeg, die komend seizoen wordt geleid door de nieuwe hoofdcoach Ferenc Jongejan, is verder aangevuld met pitchers Jerremyh Angela, Oscar Meuris, Ian Delemarre en Dennis Burgersdijk. Angela en Delemarre speelden afgelopen seizoen voor de hoofdmacht van L&D Amsterdam. Meuris komt over van Overgangsklasser RCH-Pinguïns, terwijl Burgersdijk Mr.Cocker HCAW verruilde voor UVV.

Profhonkballer

Aanvallend heeft UVV zich versterkt met binnenvelder Mike Bazuin en buitenvelder Jordan Illis, die beiden ervaring hebben als collegehonkballer. Ook Illis kwam uit voor het Heemsteedse RCH-Pinguïns. Bazuin maakt de overstap van DOOR Neptunus. Eveneens nieuw is Daan Cornelissen. Hij speelde twee seizoenen als profhonkballer in de organisatie van Pittsburgh Pirates.

Bij UVV keren verder de ervaren Ricky Daal en Ferd van Stekelenburg terug in de hoofdklasse. Daal speelde eerder al voor onder meer Almere’90, Mr.Cocker HCAW en RCH-Pinguïns. Van die laatste club komt ook buitenvelder Ferd van Stekelenburg over. Hij speelde in de hoofdklasse voor L&D Amsterdam en RCH-Pinguïns. Joris van Ballegooy komt over van Robur’58 en maakt in 2013 zijn debuut in de hoofdklasse.
Verder worden vanuit het Rookie League-team Hylke van Viersen, Rossini Frolijk en Thomas Smits overgehaald naar de hoofdmacht.

De nieuwkomers moeten het vertrek opvangen van pitchers Orlando Yntema, Dereck Tarapacki, Sedley Karel en Kyle Ward en van buitenvelder Danny Rombley. Hoofdcoach Jongejan wordt in Utrecht ondersteund door voormalig Belgisch international Kevin Knollenburg. De Nederlandse pitcher Duko Jansen zal optreden als pitching-coach. Het drietal krijgt als taak het resultaat uit 2012 minimaal te evenaren.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page