Koeiman belangrijkste nieuwkomer bij Hawks

Hawks debuteert in 2013 in de hoofdklasse. Inmiddels staan alle lichten op groen voor de club uit Dordrecht, die in september de promotie/degradatie-wedstrijden won van Sparta/Feyenoord. Met onder meer nieuwkomers Elton Koeiman, Gregory Trinidad en Kevin van Veen is nu ook de selectie rond. “Handhaven is het uitgangspunt voor het komende jaar”, aldus bestuurslid Piet Klaverdijk.

De hoofdmacht van Hawks staat ook in 2013 onder leiding van hoofdcoach Martin van Zeist. Hij begint aan zijn tweede seizoen bij de club en wordt ondersteund door pitching-coach Jan Bonis, eerste honkcoach Bas van Rooijen en assistent-coach Cees van Donselaar. De technische staf slaagde erin het belangrijkste deel van de selectie intact te houden. Van slechts twee spelers is afscheid genomen. Jurgen Klaverdijk heeft na twintig dienstjaren voor de hoofdmacht besloten een punt te zetten achter zijn spelersloopbaan. Louie-Jay Sienders vertrekt naar Euro Stars.

Hawks heeft zijn selectie versterkt met vijf pitchers. Een belangrijke aanwinst is Elton Koeiman. De startend pitcher gooide vorig seizoen voor Sparta/Feyenoord vijftien wedstrijden in de reguliere competitie. Hij won twee wedstrijden en had vier complete wedstrijden. Koeiman, die al sinds 1994 uitkomt in de hoofdklasse en bovendien één van de assistent-coaches van het Nederlands vrouwen honkbalteam is, neemt de nodige ervaring mee.

Enorme drive

Twee nieuwkomers zijn afkomstig van het Rotterdamse Neptunus. Dat zijn pitcher Kevin van Veen en binnen- en buitenvelder Gregory Trinidad. Beide spelers kwamen dit jaar uit in de hoofdklasse. Van Veen speelde tien wedstrijden in de reguliere competitie (3.44). Tridents-speler Trinidad kwam in de reguliere competitie tot drie hits in zeven duels (.231).
De selectie wordt verder aangevuld met pitchers Rick van Dijk (Twins), Henk van Heijningen (Rotterdam Orioles) en Pim Swinkels. Swinkels vroeg een jaar geleden overschrijving aan van Neptunus naar Sparta/Feyenoord, maar speelde uiteindelijk niet. Ook catcher Coen Mercks (PSV) en buitenvelders Allard Lammerts van Buren (Euro Stars) en Frans van de Heuvel zijn nieuw.

“Alle spelers betalen gewoon contributie en hebben een enorme drive om zich dit jaar te bewijzen in de hoofdklasse”, blikt Klaverdijk, bestuurslid Technische zaken, vooruit. “Handhaven is het uitgangspunt voor het komend jaar en het uiteindelijke doel is om een gevestigde naam te worden in de hoofdklasse.”
Zoals het er nu naar uitziet, kan Hawks het nieuwe seizoen gewoon op het eigen veld aan de Krommedijk in Dordrecht starten. De gemeente heeft de intentie om voor de start van het nieuwe seizoen een lichtinstallatie te plaatsen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page