Mr.Cocker HCAW trekt talenten aan

Mr.Cocker HCAW heeft zich voor het nieuwe seizoen nadrukkelijk versterkt met talentvolle spelers. De Bussumse hoofdklasser wil daarmee de komende jaren een selectie opbouwen om weer mee te kunnen strijden om de prijzen. Nieuwkomers Max Clarijs en Dillon True kwamen vorig jaar voor Jong Oranje uit op het wereldkampioenschap. 

Ruim een maand geleden maakte Mr.Cocker HCAW al de coaching-staff bekend. De clubleiding bereikte overeenstemming met Ivan Rodriguez, John Debbaut en Jose Baez. Rodriguez en Debbaut werkten als respectievelijk hoofdcoach en assistent-coach vorig jaar al met de talenten van de Bussumse ploeg. Van dat Rookie League-team worden komend seizoen Roel Bellinga, Arjan Elshof en Sergino Martis definitief overgeheveld naar de hoofdmacht. Martis en Elshof speelden afgelopen seizoen al enkele wedstrijden in de hoofdklasse.

In totaal heeft HCAW negen nieuwe spelers aan de selectie toegevoegd. De meest ervaren speler is Sedley Karel. De pitcher speelde afgelopen seizoen als reliever 22 wedstrijden in de reguliere competitie voor UVV met een verdiende puntengemiddelde van 2.25. Kevin Nieveld, die overkomt van AamigoO AdoLakers heeft inmiddels ook al ervaring in de hoofdklasse.

Nieuwkomers

De andere nieuwkomers zijn Max Clarijs (L&D Amsterdam), Jasper de Heus (Almere ’90), Dillon True en Tim Vermij (RCH-Pinguïns). Vermij speelde in 2011 al 21 wedstrijden in de reguliere competitie voor L&D Amsterdam.

Aanvallend kan Mr.Cocker HCAW in 2013 weer voor een belangrijk deel vertrouwen op Kody Hightower. Hij was afgelopen seizoen met een slaggemiddelde van .357 de beste slagman. De Amerikaan Kyle Putnam keert niet meer terug op de Bussumse heuvel. Hij blijft in de Verenigde Staten. Ook pitchers Dennis Burgersdijk en Jerrold Martijn vertrekken. Burgersdijk vervolgt zijn spelersloopbaan bij het Utrechtse UVV.
Daarnaast heeft HCAW afscheid moeten nemen van Kevin Gerard en Zamir Lijde, die beiden de overstap maken naar RCH-Pinguïns. Rick Kuipers (Robur’58), Seb Visser (DSS), Kenny Rinkema en Glenn Romney verhuizen eveneens naar een andere club. Randy Reiph heeft besloten te stoppen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page