Pioniers haalt Rombley en Rooi binnen

Vaessen Pioniers heeft een goede slag geslagen op de transfermarkt. De Hoofddorpse club trok de Nederlandse internationals Danny Rombley en Vince Rooi aan. Het tweetal wordt daarmee voor het eerst sinds 2008 in een clubteam herenigd. Die aanwinsten waren hard nodig. Hoofdcoach Robert Klaver zag ook enkele belangrijke spelers vertrekken.

De Nederlandse internationals Danny Rombley en Vince Rooi kwamen in het verleden tegelijk als profhonkballer uit in de organisatie van Montreal Expos. Rombley beëindigde zijn profcarrière in 2005 en ging honkballen bij Corendon Kinheim. Rooi volgde hem een jaar later. Met deze Haarlemse club veroverde het tweetal in 2006 en 2007 de landstitel. Na afloop van het seizoen 2008 vertrok Rooi naar L&D Amsterdam. Rombley kwam via DOOR Neptunus uiteindelijk terecht bij UVV. Vanaf volgend seizoen spelen de twee internationals echter weer samen in één clubteam. Zij hebben allebei overeenstemming bereikt met Vaessen Pioniers.

De Hoofddorpse ploeg van hoofdcoach Robert Klaver ziet bovendien Derek Tarapacki komen. De Amerikaanse closer promoveerde in 2010 met UVV naar de hoofdklasse en kwam de afgelopen twee seizoenen voor de Utrechtse club uit. Daarvan nam hij aan het einde van het seizoen afscheid. Aanvankelijk zou hij definitief terugkeren naar zijn geboorteland, maar de Amerikaan bedacht zich alsnog en keert nu voor Pioniers terug in de hoofdklasse.

Grote slag

De selectie wordt verder aangevuld met Overgangsklassers Joran Klarenbeek (DSS) en Chris Williams (Rotterdam Orioles). Klarenbeek speelde eerder al drie seizoenen in de hoofdklasse voor Mr.Cocker HCAW en MediaMonks RCH. Vanuit het Rookie League-team komen Djewi Appelman en Daley Paalvast. Bovendien is Pioniers momenteel met enkele buitenlandse spelers in gesprek voor de rol van startend pitcher .

Met onder meer Rooi, Rombley en Tarapacki heeft Vaessen Pioniers een grote slag geslagen. Dat was ook hard nodig. Hoofdcoach Robert Klaver zag enkele belangrijke spelers vertrekken. Zo keert de sterke Amerikaanse pitcher Joey Evans niet meer terug op Sportpark Toolenburg. Jourick Blanco is teruggekeerd naar Aruba, terwijl Norbert Lokhorst bij de Hoofddorpse club op een lager niveau gaat spelen.
Michael Duursma neemt na elf seizoenen afscheid van Vaessen Pioniers en gaat komend jaar honkballen voor L&D Amsterdam. Eerder kwam Duursma ook al uit voor Mr.Cocker HCAW en DOOR Neptunus. Het verblijf van Gyenuar Lopez bij Pioniers is beperkt gebleven tot één seizoen. Hij heeft gekozen voor een overstap naar DOOR Neptunus. Verder keert pitcher Jean-Paul Gulinck terug naar het Haarlemse Corendon Kinheim.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page