Weinig verschuivingen bij AamigoO AdoLakers

AamigoO AdoLakers zet de verjonging van zijn selectie in het aankomende seizoen verder in. De Haagse ploeg heeft afscheid moeten nemen van de Amerikanen TJ Macy en Evan Porter, maar heeft wel overeenstemming bereikt over de terugkeer van Phil Ortez voor een tweede seizoen in Den Haag.

AamigoO AdoLakers speelde een succesvol seizoen 2012, waarbij zelfs heel even de eerste plaats in de Play-Downs in zicht was. De Haagse club lijkt daarmee een goede koers in te hebben gezet. Die wordt ook in het komende seizoen vervolgd. Opnieuw wil AdoLakers veel eigen jeugd speeltijd geven.

Om die reden start hoofdcoach Dave Daniëls de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een grote selectie. Pas vlak voor de start van de competitie wordt de definitieve selectie gevormd. In ieder geval moet Daniëls het wel doen zonder de belangrijke Amerikaanse krachten TJ Macy en Evan Porter. Ook oudgediende Remco Seitzinger keert niet meer terug in Den Haag. Hij stapt in verband met een verhuizing over naar Blue Birds uit Delft.

Nieuwe spelers

Met korte stop Phil Ortez is wel overeenstemming bereikt voor een tweede seizoen bij de Haagse club. De Amerikaan was afgelopen seizoen met .355 de beste slagman bij de Haagse ploeg. Hij sloeg twee homeruns en bracht dertig punten binnen.

AdoLakers zag drie nieuwe spelers komen. DJ Cleofa en Koen Huijgens komen over van Sparta/Feyenoord. Timo van Ancum verlaat UVV voor de Haagse club. Van Ancum speelde vorig jaar in twee wedstrijden voor UVV in de hoofdklasse.
AamigoO AdoLakers moet nog wel op zoek naar een nieuwe assistent-coach. Aldric Dunlop gaat komend seizoen aan de slag bij buurman Storks.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page