Verenigde Staten na zes jaar terug

De Verenigde Staten keren in 2013 na zes jaar terug in het deelnemersveld van het World Port Tournament. De Amerikaanse ploeg is één van de vijf teams uit het voorlopige deelnemersveld voor de veertiende editie van het Rotterdamse toernooi.

Het wordt nog maar de tweede keer dat een nationale ploeg van de Verenigde Staten deelneemt aan het World Port Tournament. De eerste keer was in 2007. De Amerikaanse honkballers eindigden toen op de derde plaats. In juni volgend jaar keren de Verenigde Staten na zes jaar terug in Rotterdam.

Van het Collegiate National Team, dat in 2007 in Rotterdam aanwezig was, werd Jordan Danks uitgeroepen tot beste nieuwkomer van het toernooi. Hij ontving daarvoor de Rookie Award. Danks debuteerde afgelopen seizoen voor Chicago White Sox in de Major League en speelde in 2012 uiteindelijk vijftig wedstrijden. Andere spelers uit dit team, die inmiddels de Major League hebben bereikt zijn onder meer Brett Wallace (Houston Astros), Pedro Alvarez (Pittsburgh Pirates), Danny Espinosa (Washington Nationals) en Justin Smoak (Seattle Mariners).

Datum

De organisatie heeft ook overeenstemming bereikt met Chinese Taipei. De Taiwanese ploeg maakte in 2011 een einde aan een tien jaar durende hegemonie van Cuba. Chinese Taipei versloeg de titelverdediger in de finale na een tie-break met 5-4. Het was voor het eerst dat een wedstrijd tijdens het World Port Tournament door middel van een tie-break moest worden beslist.
Het leverde de eerste titel op voor Chinese Taipei tijdens het World Port Tournament. Cuba won het toernooi tussen 2001 en 2009 viermaal op rij en keert in 2013 terug in Rotterdam om de titel te heroveren. Ook gastheer Nederland en Curaçao maken deel uit van het voorlopige deelnemersveld. Nederland en Curaçao werden een jaar geleden achter de twee finalisten respectievelijk derde en vierde.

Eerder had de organisatie van het World Port Tournament al de datum van het toernooi bekendgemaakt. Het evenement start zondag 30 juni. Een week later wordt op zondag 7 juli de finale gespeeld. Daarmee is het toernooi drie dagen ingekort ten opzichte van eerdere edities.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page